Deze Mexicaans gevulde paprika’s (met bloemkoolrijst en gehakt) zijn perfect als je zin hebt in een lekkere maaltijd met veel smaak! Ik maakte dit gerecht in de airfryer, maar uiteraard geef ik je ook de tijden als je ze wil bakken in de oven. Je kunt er werkelijk waar alle kanten mee op.
Koolhydraatarme maaltijd
Ik maakte dit gerecht koolhydraatarm door te kiezen voor bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst is een perfecte vervanger voor normale rijst als je veto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt of paleo eet. Door deze groente rijst te gebruiken heb je meteen een goede manier te pakken om wat extra groenten te eten! En het fijne is ook: ben je niet zo’n fan van bloemkool? Dit kun je rustig proberen, want je proeft helemaal niet dat het bloemkool is. Een andere goede vervanger is broccolirijst, deze kun je tegenwoordig ook vinden in de supermarkt.
Gevulde paprika’s uit de oven of airfryer
Deze gevulde paprika’s kun je bakken in de oven of airfryer, uiteraard geef ik voor beide de graden en tijden in onderstaand recept. Veel mensen die een airfryer hebben vergeten dat eigenlijk alles wat je in de oven bakt ook in de airfryer kan. Het enige wat je moet aanpassen is de graden en tijden (maar die geef ik je al in dit recept).
Mocht je nu echt geen zin hebben om bloemkoolrijst te gebruiken voor dit recept dan kun je het uiteraard vervangen door gewone (zilvervlies)rijst. Kook deze dan wel even voor, voordat je het toevoegt aan het gehaktmengsel.
Serveer deze paprika’s eventueel met een groene salade. Plus, als je het extra lekker wil maken, een lepel zure room!
Mexicaans gevulde paprika’s
Ingrediënten
- 170 g gehakt
- 1 ui
- 2 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 200 g bloemkoolrijst
- 100 ml passata
- 2 paprika’s
- 50 g geraspte kaas
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg de ui samen met oregano, paprikapoeder, komijn en een snuf zout toe aan het gehakt. Bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de passata toe en bak 2 minuten mee.
- Snijd de paprika's doormidden en snijd de zaadlijsten eruit. Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
Airfryer
- Leg de paprika's in de airfryer en bak ze 12 minuten op 170 graden. Verdeel dan de geraspte kaas over de paprika's en bak nog eens 3 minuten op 170 graden zodat de kaas smelt.
Oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de paprika's in een schaal en bak ze 20 minuten. Verdeel dan de geraspte kaas over de paprika's en bak nog eens 10 minuten op 180 graden zodat de kaas smelt.
Bewaar deze Mexicaans gevulde paprika’s op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!