Vroeger maakte ik deze Mexicaanse ovenschotel met rijst en gehakt minimaal 1 keer per maand. Het was echt zo’n comfort-food gerecht dat ik met m’n ogen dicht kon maken. Rijst, gehakt, paprika’s, kruiden en lekker geraspte kaas; zo lekker!

Toen ik mijn man net leerde kennen maakte ik dit gerecht een keer voor hem…. en toen; hij vond het niet lekker! Dat lag er misschien aan dat hij toen eigenlijk ook nooit rijst wilde eten. Maar goed, toen heb ik het dus zeker 12 jaar niet meer gemaakt! Tot ik er pasgeleden opeens aan moest denken en er meteen ook zoveel zin in had! Ik wist nog ongeveer uit m’n hoofd hoe het recept in elkaar zat, dus ik deel het graag met jou. Want echt waar: het is lekker!

Mexicaanse ovenschotel met rijst en gehakt

Mexicaanse ovenschotel uit de airfryer

In het recept hieronder geef ik je ook de graden en tijden als je deze ovenschotel in de airfryer wil bakken. Want ja, dat gaat ook prima! Veel mensen die een airfryer hebben vergeten dat eigenlijk alles wat je in de oven bakt ook in de airfryer gebakken kan worden: het enige wat je moet doen is het in een vorm doen die in je airfyer past. Plus uiteraard even graden en tijden aanpassen, maar dat heb ik al voor je uitgevogeld bij dit recept!

Mexicaanse ovenschotel met rijst en gehakt

Mexicaanse ovenschotel met rijst en gehakt

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g rundergehakt
  • 3 paprika’s
  • 1 tl cajunkruiden
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • 60 ml kookroom

Instructies

  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat daarna goed uitlekken.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de knoflook en ui toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Voeg de paprika, cajunkruiden, paprikapoeder, oregano en een snuf zout toe en bak circa 5 minuten mee. Zet dan het vuur uit.
  • Schep de rijst en 40 gram geraspte kaas door het gehaktmengsel. Schep dit in een ovenschaal.
  • Klop het ei los met de kookroom. Schenk over het gehakt-rijstmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.

Oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (hetelucht). Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Airfryer

  • Bak de ovenschotel 15 minuten op 160 graden.

Bewaar deze Mexicaanse ovenschotel met rijst en gehakt op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Mexicaanse ovenschotel met rijst en gehakt

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!