Deze espresso cake met glazuur is een heerlijke tulband om snel eens te bakken! Luchtige cake met een vleugje espresso afgemaakt met een glazuur waarin uiteraard ook espresso verwerkt is. Heerlijke smaken als je van koffie houdt! Het lijkt qua smaak een beetje op het bekende cafe noir koekje.
Een tulband vind ik altijd extra speciaal en feestelijk om op tafel te zetten. Het heeft gewoon net wat meer uitstraling dan een rechthoekige cake. Wil je echt een grotere cake maken dan kun je uiteraard de ingrediënten verdubbelen, waar je dan wel rekening mee moet houden is dat hij ook langer in de oven moet.
In dit recept gebruik ik een echt goede espresso (vind ik dan). Lekkere koffie is voor mij sowieso elke dag in de ochtend belangrijk, maar ook als het onderdeel is van een recept. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference+. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Check vooral even de website om te zien hoe handig deze machine werkt met het touchscreen.
Espresso cake met glazuur
Ingrediënten
Cake
- 225 g roomboter op kamertemperatuur
- 225 g suiker
- 4 eieren
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 60 ml espresso
- 1 tl vanille extract
Glazuur
- 150 g poedersuiker
- 2 el espresso
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius (hetelucht). 60 minuten.
- Klop de roomboter en suiker licht en luchtig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
- Zeef het bakmeel boven de kom en mix er doorheen.
- Voeg dan espresso en vanille extract toe en mix er snel doorheen. Stop met mixen zodra deze gemengd is.
- Vet de tulbandvorm in en bestrooi met meel, klop het overtollige meel er uit. Schep het beslag in de vorm.
- Bak de cake in 60 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat circa 10 minuten in de vorm afkoelen voor je hem lost.
Het glazuur
- Doe de poedersuiker in bakje met 2 el espresso en mix door met een vork. Voeg eventueel wat meer espresso toe voor een dunner glazuur.
- Giet het glazuur over de cake en laat uitharden.
Bewaar deze espresso cake met glazuur op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!