Deze gevulde paprika met ei, zalm en spinazie is eens perfect gerecht als ontbijt of lunch! Je maakt ze in een handomdraai en ze zijn ook nog eens lekker en gezond. Groenten, eiwitten en gezonde vetten: de perfecte combinatie als je het mij vraagt.

Daarnaast zijn deze gevulde paprika’s ook koolhydraatarm en passen ze binnen een paleo en keto levenswijze. Mocht je daar op letten dan zijn deze dus perfect om een keer te maken! Plus ik durf te wedden dat je er van gaat genieten. Dat is eigenlijk wel het belangrijkste toch?!

Paprika met ei, zalm en spinazie

Gevulde paprika’s

Paprika’s zijn echt de perfecte groente, als je het mij vraagt, om te vullen met lekkers! Je. kunt ze doormidden snijden zoals ik doe in dit recept, maar je kunt ook de bovenkant eraf snijden zodat je echt nog een hele paprika hebt. Afhankelijk van je vulling kun je een methode kiezen.

Je kunt paprika’s vullen met ei, maar bijvoorbeeld ook met een gehaktmengsel, rijst of andere groenen en geitenkaas. Er is zoveel lekkers mogelijk!

Paprika met ei, zalm en spinazie

Zelf eet ik deze gevulde paprika’s graag als lunch. 1 Paprika met daarnaast een lekkere groene en simpele salade (meestal alleen sla, komkommer en tomaat). Het is een perfecte manier om lekker extra groenten te eten en als je het mij vraagt ook zoveel lekkerder dan een boterham!

Paprika met ei, zalm en spinazie

Heerlijk en gezond!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 60 g spinazie
  • 1 paprika
  • 60 g gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 3 takjes peterselie

Instructies

  • Hak de spinazie grof. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie. Bak hierin de spinazie tot deze geslonken is.
  • Verdeel de spinazie over de paprika's. Verdeel de gerookte zalm over de paprika's. Zorg dat je een kuiltje hebt voor je ei.
  • Breek boven elke paprika een ei.

Oven

  • Leg de paprika's in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven op 180 graden Celcius (hetelucht). Bak de paprika's circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Airfryer

  • Leg de paprika's in een ovenschaaltje of zo in je airfryer mandje.
  • Bak de paprika's circa 12 minuten op 170 graden Celcius.

Serveren

  • Garneer met fijngehakte peterselie en bestrooi met een snuf zout en peper.

Notities

Tip: lekker met een groene salade ernaast.

Bewaar deze paprika met ei, zalm en spinazie op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Paprika met ei, zalm en spinazie

Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!