Deze cheesecake appels zijn makkelijk om te maken, maar het allerbelangrijkste is dat ze echt onwijs lekker zijn! En even tussen ons: ze zijn best een gezonde keuze want ik heb er flink wat minder suiker in gedaan, die appels zijn van nature al lekker zoet. Je kunt deze gevulde appels serveren als ontbijt, bij de brunch maar ook als nagerecht zijn ze top.

Gevulde appels

Deze gevulde cheesecake appels zijn echt super makkelijk om te maken. Het meeste werk zit hem in het uithollen van de appels, dit moet je namelijk met een beetje precisie doen zodat je de schil intact laat. Daarna vul je ze met het roomkaas mengsel en bak je ze in de oven, hierdoor wordt de appel heerlijk zacht en gaar. Na het bakken moeten de appels even (minimaal een uur) opstijven in de koelkast zodat de cheesecake vulling goed stevig wordt. Top ze met je favoriete noten en je hebt een heerlijk gerecht!

Cheesecake appels

Wat is cheesecake?

Cheesecake is een dessert dat wereldwijd populair is en het bestaat meestal uit een bodem van verkruimelde koekjes en een vulling van roomkaas, suiker en eieren. De taart wordt gebakken in de oven en kan worden versierd met fruit, slagroom, chocolade of andere toppings. Tegenwoordig vind je ook een vele no-bake cheesecake recepten, deze zijn dan zonder ei maar wel met een toevoeging van slagroom, en zoals de naam al doet vermoeden: deze wordt niet gebakken!

Cheesecake is al sinds de oudheid bekend en werd zelfs gegeten in het oude Griekenland. De moderne versie van de cheesecake werd echter ontwikkeld in de Verenigde Staten in de jaren 1870 en is sindsdien een favoriet geworden van velen. Er zijn veel variaties van cheesecake, zoals New York-stijl cheesecake, Italiaanse ricotta cheesecake en Japanse cheesecake. Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken en smaakprofiel. New York-stijl cheesecake is bijvoorbeeld romig en dicht, terwijl Japanse cheesecake licht en luchtig is.

No bake cheesecake

Een no-bake cheesecake is een heerlijke variant van de traditionele cheesecake die niet in de oven hoeft te worden gebakken. In plaats daarvan wordt de taart in de koelkast gezet en krijgt het zijn stevigheid door de vulling van roomkaas en slagroom te laten opstijven. No-bake cheesecake is een geweldige optie voor degenen die geen oven hebben of geen zin hebben om te bakken. Het is ook perfect voor de zomermaanden, omdat het een koel en verfrissend dessert is dat gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende smaken en toppings, zoals verse vruchten, chocolade of karamel.

Zo deelde ik bijvoorbeeld eerder deze koffie cheesecake met Oreos en deze cheesecake paaseieren met lemon curd.

Cheesecake appels

Voor onderstaand recept gebruik ik een middelmaat appels, dan kun je er 4 vullen. Heb je hele grote appels of hele kleine appeltjes dan heb je kans dat je er minder/meer kunt maken. Probeer dus een beetje een middelmaat uit te kiezen in de winkel.

Cheesecake appels

Lekker als ontbijt of dessert
Voorbereiding15 minuten
Bereiding25 minuten
Rusttijd1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 50 minuten
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

 • 4 appels Jonagold
 • 190 g roomkaas
 • 30 g suiker
 • 1 ei
 • 1 tl vanille extract
 • 0.5 tl kaneel

Garnering

 • 3 el noten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).
 • Snijd de bovenkant van de appels af en hol deze uit. Blijf ongeveer een halve centimeter van de schil af. Ik gebruikte hiervoor een meloenschepje, maar een lepeltje/mesje werkt ook. Voorzichtig dat je niet door de schil steekt!
 • Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix deze goed door elkaar.
 • Voeg ei, vanille extract en kaneel toe en mix goed door.
 • Zet de appels in een ovenschaal. Schenk het cheesecake mengsel in de appels.
 • Bak de appels in circa 25 minuten tot de appels gaar zijn en de cheesecake gebakken (deze is nog wat wiebelig in het midden als ze de oven uitkomen).
 • Laat de cheesecake 10 minuten afkoelen met de deur van de oven open. Zet ze daarna minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Airfryer

 • Bak de appels circa 17 minuten op 150 graden.
 • Laat ze daarna ook 10 minuten afkoelen in het mandje. Zet ze daarna minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveren

 • Hak de noten fijn. Strooi de fijngehakte noten over de cheesecake appels.

Notities

Tip: Je kunt de appels koud serveren, maar ze eventueel ook even opwarmen in de oven/airfryer.

Bewaar deze cheesecake appels op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Cheesecake appels

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!