Met deze tropische ontbijt trifle zet je echt wat lekkers op tafel. Je maakt deze trifle met een heerlijke fruitspread, vers fruit, mini muffins, yoghurt en wat kokos; klinkt heerlijk toch?! Een heerlijk ontbijtje voor jezelf of om te maken voor iemand anders.

Met Moederdag in de aantocht werd ik door Bonne Maman uitgedaagd om een lekker recept te maken met hun Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread. Dat is een heerlijke spread met maar liefst 30% minder suiker en extra veel fruit, deze hebben wij sowieso standaard hier in huis want deze is zó lekker! Voor dit recept koos ik om aan de slag te gaan met de abrikozen variant, want die combineert heerlijk met de tropische smaken.

Tropische ontbijt trifle

Deze tropische ontbijt trifle is, zoals de naam al doet vermoeden, perfect om te serveren bij het ontbijt, maar het zou het ook goed doen bij de brunch, lunch of een high tea. Pas eventueel de grootte van het glaasje aan waarin je ze maakt, of maak 1 grote schaal zodat iedereen zelf kan opscheppen.

Het leuke en mooie aan een trifle is altijd dat je die mooie laagjes hebt. Dus niet alles door elkaar roeren in een glaasje, maar echt laagje voor laagje opbouwen. Wissel zeker af met de soorten fruit! Vind jij aardbeien of frambozen lekkerder? Of misschien wel nectarine of banaan: alles kan. Bonne Maman heeft heerlijke cakes en koekjes in het assortiment die je perfect kunt gebruiken als topping, maar ook voor de laagjes. Precies wat ik ook doe met de petit muffins vanille. Hun sweet hearts zijn ook erg leuk (en lekker) om te gebruiken; dat zijn hartvormige cakejes in de smaak vanille en chocolade.

Tropische ontbijt trifle

Tropische ontbijt trifle

Heerlijke smaken in een glaasje!
Bereiding15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 porties

Ingrediënten

 • 4 el Abrikoos Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread Bonne Maman
 • 140 g ananas
 • 120 g mango
 • 4 petit muffins vanille Bonne Maman
 • 3 tl kokosrasp
 • 12 el yoghurt

Instructies

 • Snijd de ananas en mango in stukjes.
 • Pak 2 glazen en bouw de trifle als volgt op (ingrediënten zijn per glas);
 • 1 el Fruitspread
  23 g ananas (1/6 deel)
  20 g mando (1/6 deel)
  1 mini muffin, in stukjes
  0,5 tl kokosrasp
  3 el yoghurt
 • Herhaal bovenstaande nog een keer per glas. Garneer met het overgebleven fruit en wat extra kokosrasp.

Bewaar deze tropische ontbijt trifle op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Tropische ontbijt trifle

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking