Met deze Turkse wortelsalade zet je weer een heerlijk en gezond Turks gerecht op tafel! Zoals je van me gewend bent is het makkelijk om te maken (je bent binnen 10 minuten klaar) én het zit boordevol smaak. Deze salade is lekker als bijgerecht maar ook perfect voor in de lunchbox.

Het zoete van de wortel met het frisse van de dille en dan een heerlijke yoghurt dressing met lekker wat pit van de Dijon mosterd; het combineert perfect met elkaar! Deze salade is heerlijk fris en daarmee een perfect bijgerecht als je bijvoorbeeld gaat barbecuen.

Turkse wortelsalade
Turkse wortelsalade

Turkse wortelsalade

Boordevol smaak en een perfect bijgerecht!
Bereiding10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

Voor de salade

  • 400 g wortel
  • 100 g mais
  • 2 augurken
  • 7 g dille

Voor de dressing

  • 75 g Griekse yoghurt
  • 0.5 tl Dijon mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuf zout
  • 1 el water

Instructies

  • Rasp de wortel, laat de mais uitlekken, snijd de augurk in blokjes en hak de dille fijn.
  • Meng al de ingrediënten voor de salade in een kom.
  • Doe in een ander kommetje yoghurt, mosterd, water en een snuf zout. Pers het teentje knoflook en voeg ook toe. Klop met een vork door elkaar.
  • Schep de dressing door de salade.

Notities

Tip: de mosterd is pittig! Ben je niet zo van pit, dan is 0,5 tl genoeg. Mag het lekker pittig zijn? Voeg dan 1-1,5 tl mosterd toe.

Bewaar deze Turkse wortelsalade op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Turkse wortelsalade

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!