Deze mini aardbeien cupcakes zijn naast dat ze er echt super lief uitzien ook nog een erg lekker én gemakkelijk om te maken. Heerlijke roze witte chocolade botercreme, een dotje aardbeien fruitspread en een luchtige mini muffin. Heerlijk toch! Perfect bij de koffie/thee of als onderdeel van de high tea.

Door Bonne Maman werd ik uitgedaagd om met hun lekkere producten een recept te ontwikkelen voor de high tea, speciaal voor moederdag. Dat moet me wel lukken, wij hebben namelijk standaard de Meer Fruit, Minder Suiker Sticks van Bonne Maman in huis en aangevuld met die mini muffins kan ik daar wel wat heerlijks mee maken! Door te kiezen voor een roze botercreme wordt het een lekker vrolijk gebakje!

mini aardbeien cupcakes

Met onderstaand recept maak je maar liefst 16 van deze kleine gebakjes. Voor de oplettende kijker: er zitten 17 mini muffins in de Bonne Maman verpakking, oftewel: heb je er 1 over om zo op te snoepen tijdens het maken! Want tja… werken op een lege maag is niet aan te raden, toch?! 😉

Ik koos hier om gebruik te maken van de Meer Fruit, Minder Suiker Fruitspread sticks, in de smaak aardbeien. Het handige van deze sticks is dat het portie verpakkingen zijn, handig als je niet zoveel jam nodig hebt, we gebruiken er 2 in dit recept. De andere die je over hebt zijn ideaal om mee te nemen voor bijvoorbeeld bij de lunch.

mini aardbeien cupcakes

Mini aardbeien cupcakes

Lekkere roze gebakjes
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

 • 16 Petit muffins vanille Bonne Maman
 • 2 sticks Meer Fruit Minder Suiker, aardbeien Bonne Maman

Botercreme

 • 50 g witte chocolade
 • 125 g roomboter op kamertemperatuur
 • 50 g poedersuiker
 • rode/roze kleurstof

Instructies

 • Snel de witte chocolade au-bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 • Mix ondertussen de roomboter licht en luchtig in ongeveer 8 minuten. Voeg de witte chocolade en poedersuiker toe en mix alles tot een romige creme. Voeg een klein beetje kleurstof toe om een roze creme te maken.
 • Doe een kartelmondje in een spuitzak en schep hierin de botercreme. Roer ondertussen de fruitspread los in een bakje.
 • Spuit op elke mini muffin een toef botercreme. Garneer elke muffin in het midden van de botercreme met een beetje fruitspread.
 • Bewaar ze in de koelkast, haal ze 20 minuten voor het serveren eruit om op kamertemperatuur te komen.

Bewaar deze mini aardbeien cupcakes op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

mini aardbeien cupcakes

Dit recept is geschreven voor een samenwerking