Als je zin hebt in een lekker zomers nagerecht, dan is deze tiramisu trifle met vers fruit echt een aanrader! Weinig moeite en groots resultaat, dat is fijn toch in een nagerecht? In dit recept maak ik geen gebruik van rauw ei, dus deze kan ook gegeten worden door zwangere dames. Eten er kinderen mee? Laat dan voor hun de koffie achterwege.

Ik heb deze trifles gemaakt met aardbeien en sinaasappel, je kunt hierin kiezen voor jouw favoriete fruit. Of meng het door elkaar! Eventueel zouden frambozen, blauwe bessen of mango ook echt super lekker zijn. Mijn absolute favoriet was de sinaasappel, heerlijk fris en het combineert ook echt goed met koffie.

Tiramisu Trifle

In deze trifle gebruik ik een echt goede espresso (vind ik dan). Lekkere koffie is voor mij sowieso belangrijk (ik deel niet voor niets elke dag m’n #eerstekopjekoffie), maar ook als het onderdeel is van een recept. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference+. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Check vooral even de website om te zien hoe handig deze machine werkt met het touchscreen (en de vele opties die het heeft). Denk aan koffie, Lungo, espresso, cappuccino, latte, thee én verschillende soorten ijskoffies!

Tiramisu trifle met vers fruit

Een heerlijk nagerecht!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Tiramisu creme

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 4 el suiker

En verder

  • 8 plakken cake
  • 120 ml espresso
  • 2 sinaasappels
  • 1 handvol aardbeien
  • 3 el cacao

Instructies

Tiramisu creme

  • Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer kort door.
  • Voeg de slagroom en suiker toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik is (2-3 minuten). Schep in een spuitzak met kartelmondje erin en leg in de koelkast.

Andere lagen

  • Steek rondjes uit de plakken cake. Zorg dat ze precies in het glas passen dat je gaat gebruiken.
  • Maak het fruit schoon en snijd in stukjes.

Opbouwen

  • Begin met een laagje tiramisu creme en leg daarop een plak cake. Besprenkel met de espresso en verdeel er fruit over. Herhaal voorgaande stappen en eindig met de tiramisu creme.
  • Bestrooi met cacao poeder.
  • Bewaar de trifles in de koelkast, haal ze circa 10-15 minuten van te voren eruit om op temperatuur te komen.

Bewaar deze tiramisu trifle op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Tiramisu Trifle

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking.