Vandaag geef ik je een overheerlijk recept voor een pindakaas ontbijttaartje. Een heerlijk taartje (of meer cake eigenlijk) die je makkelijk en snel maakt met een handvol ingrediënten, die ik zelf altijd standaard in huis heb. In het recept vind je de tijden om dit taartje te bakken in de oven en airfryer.
Dit taartje is helemaal glutenvrij want er komt geen meel of bloem aan te pas! Wil je deze lactosevrij maken? Ook dat is geen probleem; gebruik dan een soja- of kokosyoghurt. Ook zou je deze vegan kunnen maken door het ei te vervangen door een halve geprakte banaan of 80 g appelmoes.
Ik gebruik in onderstaand recept pindakaas, maar dit kun je vervangen door elke andere noten pasta. Gebruik jouw favoriet en maak dit taartje zoals jij het het lekkerste vindt! Uiteraard is het ook heerlijk om er bijvoorbeeld nog wat chocolade stukjes aan toe te voegen.
Pindakaas ontbijttaartje
Ingrediënten
- 50 g pindakaas
- 1 ei
- 1.5 el yoghurt
- 1 el honing
- 0.5 tl bakpoeder
- 20 g walnoten
- 0.5 banaan
Instructies
- Bekleed een kleine springvorm (circa 10 cm doorsnee) met bakpapier en vet de zijkanten in met wat olie of boter.
- Meng in een kom pindakaas, ei, yoghurt, honing en bakpoeder door elkaar.
- Hak de walnoten grof en spatel 2/3 door het beslag.
- Snijd de banaan in plakjes.
- Schenk de helft van het beslag in de vorm en verdeel er de helft van de plakjes banaan over. Schenk de rest van het beslag erover. Verdeel over de bovenkant de resterende plakjes banaan en walnoten.
Oven
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht). Bak het taartje in circa 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Airfryer
- Bak het taartje in circa 17 minuten op 150 graden.
Bewaar dit Pindakaas ontbijttaartje op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!