Deze witte chocolade kwarktaart met perzik (en een overheerlijke bodem met spritsen) is echt een heerlijke frisse taart. Perfect nu er weer warme dagen aankomen, heerlijk om van te genieten! Voor deze taart heb je geen oven nodig, wel een koelkast 🙂
Heel eerlijk; ik maak dus zelf eigenlijk nooit kwarktaarten, maar ik vond dat daar wel eens verandering in mocht komen. Ze zijn namelijk echt onwijs lekker en je kunt goed variëren qua smaken door ander fruit te gebruiken. Voor deze taart koos ik perzik (wel uit blik), vind je perzik niet zo lekker? Dan vervang je dat gewoon door je eigen favoriet!

Kwarktaart zonder gelatine
In een kwarktaart wordt eigenlijk, bijna, altijd gelatine gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de taart z’n stevigheid houdt en in vorm blijft als je de springvorm weghaalt. Wil je geen gelatine gebruiken, dan kun je ook kiezen voor agar agar. Dat is een vegan variant en dus geschikt voor vegetariërs.
Eventueel zou je het weg kunnen laten en kiezen voor klopfix. Maar mijn ervaring is toch echt dat je taart dan niet zo stevig is.

Witte chocolade kwarktaart met perzik
Ingrediënten
Bodem
- 260 g spritsen Verkade
- 110 g roomboter
Kwark laag
- 250 g witte chocola Verkade
- 5 blaadjes gelatine
- 300 ml slagroom
- 130 g suiker
- 500 g kwark
- 2.5 el perzik siroop uit blik
- 5 el water
Topping
- 275 g perziken uit blik
- 3 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- 2 spritsen Verkade
Instructies
- Bekleed een springvorm van circa 25 cm doorsnee met bakpapier.
- Smelt de boter voor de bodem in een pannetje.
- Maal de spritsen fijn in een keukenmachine en meng vervolgens door de gesmolten boter. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Leg ondertussen de blaadjes gelatine in koud water, deze moeten minimaal 5 minuten weken.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Voeg de kwark en perzik siroop toe en meng er doorheen.
- Voeg dan de, iets afgekoelde, gesmolten witte chocolade toe en schep er doorheen.
- Doe 5 eetlepels kokend water in een kommetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het hete water. Laat ze compleet oplossen. Voeg 3 eetlepels van het kwarkmengsel toe aan de gelatine en meng door. Voeg dan alles toe aan het kwarkmengsel en meng goed door.
- Schenk het kwarkmengsel in de springvorm en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Laat voor de topping 3 blaadjes gelatine in koud water weken, minimaal 5 minuten.
- Doe de perziken in een keukenmachine en mix tot puree.
- Doe 3 eetlepels kokend water in een kommetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het hete water. Laat ze compleet oplossen. Mix de gelatine door de perzikpuree. Schenk de puree over de kwark laag en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Mix de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met kartelmondje. Spuit toeven op de taart.
- Verkruimel de 2 spritsen en strooi over de slagroom.
Bewaar deze witte chocolade kwarktaart op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!
Dit recept is gemaakt voor een samenwerking