Deze nitro koffie float is zeg maar mijn ijskoffie 3.0. De nitro koffie is mijn nieuwste ontdekking en ik maak hem met dit recept nog eens extra lekker door er vanille ijs aan toe te voegen. Koffie, prikkelend én ijs; perfect met warm en zomers weer!

Nitro koffie is koffie met luchtbelletjes. Qua looks lijkt het bijna alsof je een glas Guinness voor je neus hebt staan (als het vanille-ijs er nog niet inzit); een donkere drank met een schuimige kraag. Zo zo zo lekker! ik had niet verwacht dat dit mijn nieuwe favoriet zou zijn deze zomer!

Nitro koffie float

IJskoffie maken met je espressomachine

Mijn Krups Intuition Experience+ is een geweldige espressomachine met verschillende opties voor dranken, waaronder dus ook ijskoffie! Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Check vooral even de website om te zien hoe handig deze machine werkt met het touchscreen (en de vele opties die het heeft). Denk aan koffie, Lungo, espresso, cappuccino, latte, thee én verschillende soorten ijskoffies!

Nitro koffie float

Kun jij nou geen nitro zetten met jouw espressomachine? Dan is het een optie om een normale koffie te zetten, voeg daar dan een scheut spa rood aan toe voor hetzelfde effect!

Nitro koffie float

Heerlijk en verrassend
Bereiding5 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 9 ijsblokjes
  • 1 nitro koffie
  • 1.5 bol vanille ijs
  • 1 el nougatine

Instructies

  • Doe de ijsblokjes in het glas (volg de instructies op het scherm van je Krups).
  • Zet de nitro koffie.
  • Schep 1,5 bol vanille ijs in de koffie en garneer met de nougatine.

Notities

Tip: Extra lekker met een dot slagroom!

Bewaar deze nitro koffie float op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Nitro koffie float

Ben je op zoek naar meer lekkere drankjes? Alle recepten voor drankjes heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept is gemaakt voor een samenwerking