Deze vegetarische bentobox is echt overheerlijk om mee te nemen naar werk/school als lunch. Een lunchbox boordevol lekkere ingrediënten en veel kleur: precies wat een lunch perfect maakt! Deze lunchbox is ideaal om te maken met restjes, maar uiteraard kun je het ook maken speciaal voor de lunch.

Deze lunchbox is de 5 vaks bentobox van Ecozoi, deze kun je aanschaffen via GreenJump. Het fijne aan deze lunchbox is dat hij van RVS is en lekdicht. Sowieso een geweldige website met veel verschillende lunchboxen, in alle formaten! Er zit altijd wel iets tussen wat perfect past bij jouw lunchgewoontes. Ook handige extraatjes kun je er vinden!

vegetarische bentobox

Bentobox of vakjes lunchbox

What’s in a name? Een bentobox of vakjes lunchbox; het is eigenlijk gewoon hetzelfde.

Wat mij betreft écht een aanrader om aan te schaffen! Het is namelijk ideaal om zo verschillende lekkere dingen mee te nemen voor de lunch. Ook als je wel luncht met een boterham (want die kan ook in een vakje uiteraard). Perfect om zo ook fruit mee te nemen en om extra groenten te eten!

Maar als je net zoals ik echt fan bent van lunchen zonder boterham dan is een vakjes lunchbox echt een aanrader om aan te schaffen!

vegetarische bentobox

De aardappelsalade die er in deze lunchbox zit is een restje van deze Turkse aardappelsalade (maar dan zonder ei) aangevuld met sperziebonen. Je kunt uiteraard voor de lunchbox een aardappel en wat sperziebonen koken en deze op smaak brengen met wat olijfolie, azijn, oregano en eventueel wat sumak (kruiden, verkrijgbaar bij grotere supermarkten of de Turkse supermarkt).

Vervang eventueel het fruit door jouw favorieten, de pinda’s kun je vervangen door andere noten. Niet van die leuke prikkers in huis? Verdeel dan gewoon de mozzarella, cherry tomaatjes en olijven over de ijsbergsla (eventueel voeg je nog wat extra toe).

Vegetarische bentobox

Heerlijk en smaakvol met verschillende ingrediënten!
Bereiding10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 1 portie aardappel + sperziebonen
 • 1 handvol ijsbergsla in reepjes
 • 2 zwarte olijven
 • 4 bolletjes mozzarella
 • 2 cherry tomaatjes
 • 4 aardbeien
 • 1 perzik
 • 1 handje pinda's

Instructies

 • Doe de aardappelen met sperziebonen in 1 vak.
 • Doe de ijsbergsla in een vak. Rijg de mozzarella, olijven en tomaatjes aan prikkers en leg ze op de ijsbergsla.
 • Snijd de aardbeien en perzik en doe beide in een vakje.
 • Doe de pinda's in een vakje.

Bewaar deze vegetarische bentobox op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

vegetarische bentobox