Deze kokos-citroentaart met lemoncurd, mini Nizza koekjes en lekker veel kokosrasp is echt een heerlijke en frisse taart. Perfect voor een verjaardag of ander feestje en ideaal voor als je eens wat anders wil serveren dan een standaard appeltaart.

Voor deze taart gebruik ik zelf lemon card uit een potje, deze vind ik namelijk voor het gebruik in een taart of toetje echt wel lekker. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen deze zelf te maken, heb je daar tijd en zin in: even zoeken op google! Er staan echt al super veel recepten voor online.

Kokos-citroentaart met lemoncurd
Kokos-citroentaart met lemoncurd

Decoreren van de taart

Ik raad je wel aan de taart pas te decoreren net voor het serveren (max een uur/half uur van te voren), dan blijven de koekjes lekker knapperig en de citroen schijfjes nog vers. Je kunt de taart al wel helemaal afsmeren met de crème en de kokosrasp er overheen strooien.

Het fijne aan deze taart is dat we hem helemaal bedekken met kokosrasp (behalve waar de koekjes aan de onderkant er tegenaan zitten, dat stukje heb ik vrij gelaten met de rasp. Zo blijven ze extra goed plakken). Maar doordat er overal kokosrasp tegenaan gaat hoef je hem niet super netjes af te smeren met de creme.

Kokos-citroentaart met lemoncurd

Onderstaand recept is voor circa 10-12 personen. Een beetje afhankelijk hoe groot de stukken zijn die er van snijd. Maar ik haal er zelf altijd wel 12 stukken uit.

Kokos-citroentaart met lemoncurd
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kokos-citroentaart met lemoncurd

Een heerlijke frisse taart!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding1 uur 20 minuten
Wachttijd1 uur
Totale tijd2 uur 30 minuten
Porties: 12 personen

Ingrediënten

Biscuit

  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 90 g bloem
  • 35 g maizena

Vulling

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 8 el suiker
  • 150 g lemon curd

Decoratie

  • 60 g geraspte kokos
  • 150 g Nizza mini kokos Verkade
  • 0,5 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een bakvorm van 20 cm klaar en vet goed in.
  • Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.
  • Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.
  • Giet in de bakvorm en bak 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.
  • Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer luchtig
  • Voeg de slagroom en suiker toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik is (2-3 minuten). Schep het mengsel in een spuitzak.
  • Snijd de afgekoelde biscuit in 3 lagen.
  • Leg de bovenkant van het biscuit met de snijkant naar boven op een bord. Vul met het mascarpone mengsel.
  • Leg de middelste biscuit laag erop en spuit een dijkje (zodat de lemoncurd in de taart blijft) met het mascarpone mengsel op de buitenste rand. Schep hierin de lemoncurd en verdeel over de taart.
  • Leg hierop de laatste laag, met de snijkant naar beneden.
  • Verdeel de resterende creme over de bovenkant en zijkant. Gebruik een deegschraper of paletmes om de creme te verdelen.
  • Vervolgens bestrooi je alles met de kokosrasp.
  • Decoreer de zijkant en bovenkant met de Nizza mini kokos koekjes.
  • Snijd de citroen in dunne plakjes en leg deze op de taart net voor het serveren.

Bewaar deze kokos-citroentaart met lemoncurd op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Kokos-citroentaart met lemoncurd

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept ijs gemaakt voor een samenwerking