Deze espresso ijstaart is echt een heerlijke traktatie op een warme zomerdag. Het grootste voordeel is dat je geen ijsmachine nodig hebt om deze te maken, we maken het ijs wel zelf maar dan zonder de machine. Een makkelijk recept om te maken maar met groots resultaat!

Roomijs, espresso ijs, chocolade en cake: al het goede wat een ijstaart moet hebben als je het mij vraagt. Ik maakte deze taart in een vierkante vorm, maar je kunt uiteraard ook een rechthoekige cakevorm gebruiken (wellicht heb je dan wat minder cake nodig). Beide niet in huis maar wel een ronde taartvorm? Ook geen probleem natuurlijk!

Espresso ijstaart

De lekkerste espresso zet je zelf!

Mijn Krups Intuition Experience+ is een geweldige espressomachine met verschillende opties voor dranken, denk aan espresso, koffie, cappuccino maar ook verschillende ijskoffies! Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Check vooral even de website om te zien hoe handig deze machine werkt met het touchscreen (en de vele opties die het heeft).

Espresso ijstaart

IJstaart garneren

Je ijstaart kun je naar hartelust garneren met jouw favoriete ingredienten. Ik koos voor bij deze espresso ijstaart voor chocoladeschaafsel en aardbeien; mijn 2 favorieten samen met de koffie. Elke soort chocolade is lekker en qua fruit kun je ook variëren. Maar noten zoals amandelschaafsel of pecannoten zouden ook echt een goede keuze zijn!

Espresso ijstaart

Heerlijke ijstaart met cake, ijs en chocolade
Voorbereiding15 minuten
Bereiding20 minuten
Wachttijd5 uur
Totale tijd5 uur 35 minuten
Porties: 9 porties

Ingrediënten

 • 250 ml slagroom
 • 200 g gecondenseerde melk
 • 0.5 tl vanille extract
 • 55 ml espresso afgekoeld
 • 140 g pure chocolade
 • 500 g roomboter cake

Instructies

 • Klop de slagroom samen met het vanille extract met een mixer stijf.
 • Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel er rustig doorheen.
 • Schep de helft van het mengsel in een andere kom en spatel daar de espresso doorheen.
 • Smelt de pure chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen.
 • Bekleed een vorm met plastic folie (zo krijg je straks de ijstaart gemakkelijk uit de vorm).
 • Bekleed de bodem van de vorm met plakken cake. Verdeel daar het roomijs overheen. Bedenk met een tweede laag cake en schenk hier overheen de gesmolten chocolade. Verdeel daar overheen het espresso roomijs.
 • Dek af met plastic folie en zet minimaal 5 uur in de vriezer.
 • Haal circa 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer. Garneer de ijstaart naar wens met chocolade, fruit en/of noten.

Bewaar deze espresso ijstaart op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Espresso ijstaart

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept is gemaakt voor een samenwerking