Een heerlijke tortilla met erwten en geitenkaas, perfect om te serveren als lunch of diner! Een tortilla wordt gemaakt met aardappel en ei en daar kun je uiteraard nog andere lekkere smaken aan toevoegen. Zoals ik hier doe met de doperwtjes en geitenkaas. Boordevol smaak!
Een tortilla aftoppen met wat kaas voordat het in de oven gaat is gewoon echt een heel goed idee, het geeft extra smaak. Maar door er ook nog wat plakjes geitenkaas op te leggen wordt het extra éxtra lekker en geloof me; dat wil je!
Onderstaand recept is 2 porties als je het als diner eet. Ga je dit gerecht meenemen/eten als lunch dan kun je er 3 porties uit halen. Erg lekker om te serveren met een frisse groene salade!
Tortilla met erwten en geitenkaas
Ingrediënten
- 250 g diepvries erwten
- 450 g mini krieltjes
- 100 g zachte geitenkaas plakjes
- 70 g geraspte kaas
- 5 eieren
- 60 ml slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (hetelucht).
- Breng water aan de kook en kook hierin de erwten gaar. Giet ze af als ze gaar zijn.
- Verhit ondertussen wat olijfolie In een koekenpan en bak de krieltjes in 5 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur, voeg de erwtjes toe en hussel even goed door.
- Pak een ovenschaal en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel de krieltjes en erwten over de ovenschaal. Leg hierop de plakjes geitenkaas.
- Klop de eieren en slagroom los met een snuf zou en peper. Schenk over de ovenschaal.
- Strooi als laatste de geraspte kaas er overheen.
- Bak de frittata in circa 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Bewaar deze tortilla met erwten en geitenkaas op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!