Keto is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is gebaseerd op het principe van het eten van veel vetten en weinig koolhydraten, waardoor je lichaam in een staat van ketose komt en efficiënter vet verbrandt. Of je nu net begonnen bent met een keto of al een tijdje bezig bent, deze 13 lekkere keto gerechten zijn zeker het proberen waard.

Keto brood: eenvoudig en veelzijdig

Als je een fan bent van brood, kan het moeilijk zijn om dit los te laten op een keto dieet. Gelukkig is er een alternatief: keto brood. Gemaakt met amandelmeel en eieren, het is laag in koolhydraten en hoog in vet, en het is ook heerlijk en veelzijdig.

Keto spaghetti: comfort food op zijn best

Vervang traditionele pasta door courgetti (spaghetti gemaakt van courgette) en combineer het met een romige Alfredo-saus gemaakt van roomkaas, boter en Parmezaanse kaas voor een heerlijke en vullende maaltijd.

Keto pizza: geniet zonder schuldgevoel

Een pizzabodem gemaakt van mozzarella en amandelmeel maakt de perfecte basis voor een keto pizza. Top met tomatensaus, kaas en je favoriete toppings voor een heerlijke, koolhydraatarme maaltijd.

Keto pannenkoeken: een gezonde start van de dag

Begin je dag met keto pannenkoeken, gemaakt van amandelmeel, eieren en roomkaas. Serveer met bessen en een scheutje suikervrije siroop voor een heerlijk ontbijt.

Keto chocoladetaart: een decadente traktatie

Wie zegt dat je geen taart kunt eten op een keto dieet? Deze keto chocoladetaart, gemaakt met cacao, amandelmeel en erythritol (een koolhydraatvrije zoetstof), is rijk, decadent en perfect voor wanneer je trek hebt in iets zoets.

Keto zalm: vol van smaak

Zalm is een uitstekende bron van gezonde vetten, en deze keto zalm, gebakken met citroen, knoflook en dille, is heerlijk en gemakkelijk te bereiden.

Keto guacamole: perfect voor een snack

Guacamole is een fantastische keto-vriendelijke snack. Combineer avocado, tomaten, ui, koriander en limoensap voor een heerlijke en vullende dip.

Mediterraanse omelet

Keto omelet: vullend en veelzijdig

Een omelet is een geweldige manier om je dag te beginnen, en deze keto omelet, gevuld met kaas, spinazie en champignons, is zowel vullend als voedzaam. Zoals deze omelet met groenten en feta.

Keto frittata: ideaal voor brunch

Een frittata is het perfecte brunchgerecht, en deze keto versie, gemaakt met eieren, room, kaas, spinazie en spek, is rijk, smakelijk en vullend.

Keto gehaktballen: klassieke comfortfood

Gehaktballen zijn een klassieker in vele keukens, en deze keto-variant is net zo lekker en vullend. Combineer rundergehakt met knoflook, ei, amandelmeel en Italiaanse kruiden. Bak ze goudbruin in olijfolie en serveer met een tomatensaus zonder toegevoegde suikers.

Keto Caesar salade: lichte maar smaakvolle lunch

De Caesar salade is een ware klassieker en past perfect in een keto dieet als je kiest voor een dressing zonder suikers. Combineer knapperige Romeinse sla met gegrilde kip, knapperige spekblokjes en een dressing van mayonaise, knoflook, mosterd, ansjovis en Parmezaanse kaas.

Keto chocolademousse: verleidelijk dessert

Als je zin hebt in een romig en chocoladerijk dessert, dan is deze keto chocolademousse iets voor jou. Het geheim zit hem in het combineren van pure chocolade (met minstens 70% cacao), zware room en een zoetstof als erythritol of stevia. Klop de ingrediënten samen op en laat het mengsel opstijven in de koelkast voor een heerlijk decadent dessert.

Keto garnalencurry: smaakvolle en exotische maaltijd

Deze keto garnalencurry is een smaakvolle maaltijd boordevol gezonde vetten en eiwitten. Bak garnalen in een mix van kerriepoeder, gember en knoflook. Voeg vervolgens kokosroom toe voor een romige touch en serveer met bloemkoolrijst voor een complete, koolhydraatarme maaltijd.

Welke van deze 13 lekkere keto gerechten ga jij proberen?

Met dit lijstje zie je wel dat er genoeg lekkere keto recepten zijn om te maken! Welk gerecht ga jij als eerste proberen?