Dit geraspt ijs van sinaasappel is super lekker én ook nog een echt gezond en makkelijk om te maken! Want je hebt voor dit ijsje maar 2 ingrediënten nodig! Eigenlijk zou het zelfs met maar 1 ingrediënt kunnen… wat een feest!

Dit ijs kwam een keer voorbij op mijn TikTok en ik kreeg het doorgestuurd van een vriendin. Dus dat moest ik zeker een keer proberen! Ik sneed de schil van 2 sinaasappels en vroor ze in, na het raspen is dit dus het resultaat! Een soort schaafijs, lekker en gezond.

Zelf gezond ijs maken

Met dit recept wordt het wel heel erg makkelijk om zelf gezond ijs te maken! Want hiervoor heb je echt alleen maar een vrucht nodig en wat nootjes. Er komt aan dit recept geen room of suiker te pas! Ideaal dus als je wel wil genieten van een ijsje zonder dat je je heel veel zorgen hoeft te maken of het gezond is. Want fruit = gezond!

Geraspt ijs sinaasappel

Bevroren sinaasappel raspen

Het is dus belangrijk voor dit gerechtje dat je je sinaasappel minimaal 3/4 uur in de vriezer hebt liggen. Zodat deze goed bevroren is. Dus ik zou zeggen, zorg gewoon dat je standaard 4 sinaasappels in je vriezer hebt liggen (geschild en in een zakje) dan kun je dit super lekkere geraspt ijs maken wanneer je er zin in hebt! Per persoon heb je 1 sinaasappel nodig.

De pistachenootjes die ik er overheen strooi maken het extra lekker en zorgen voor wat meer kleur. Eventueel kun je ze vervangen door amandelen of zelfs chocolade schaafsel. Ben je iets meer een zoetekauw? Drizzle er dan een klein beetje honing overheen.

Geraspt ijs van sinaasappel

Heerlijk en gezond!
Voorbereiding4 uur 10 minuten
Bereiding5 minuten
Totale tijd4 uur 15 minuten
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 el pistachenootjes gepeld

Instructies

  • Snijd of pel de sinaasappel. Doe de vrucht in een zakje en plaats voor minimaal 3/4 uur in de vriezer.
  • Hak de pistachenootjes fijn.
  • Pak een mooi glaasje en rasp hierboven de sinaasappel. Garneer met de pistachenootjes.

Bewaar dit geraspt ijs van sinaasappel op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Geraspt ijs sinaasappel

Ben je op zoek naar meer salade inspiratie? Alle ijs recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!