Deze croissants met chocolade zijn een echt feestje om op tafel te zetten! Perfect bij een ontbijt/brunch/lunch maar ook bij een (kleuren)thema feest of een babyshower. Ik koos voor roze, maar je kunt ook voor andere kleuren kiezen uiteraard.

Deze croissantjes maak je super makkelijk zelf! Kies voor afbak croissants, of croissants die je bij de bakker koopt en je maakt ze in een handomdraai. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om croissantdeeg te kopen en zelf de croissantjes te rollen,

Croissants met chocolade
Croissants met chocolade

Croissants in chocolade dopen

Heel eerlijk, echt een recept is dit niet te noemen. We dopen de croissants in, gekleurde, chocolade en versieren ze met sprinkles. That’s it! Ik koos voor witte chocolade omdat je dit een kleurtje kunt geven. Maar met melk of pure chocolade worden ze ook heerlijk! Qua sprinkles kun je jouw favoriet gebruiken, maar bijvoorbeeld geschaafde amandelen zouden ook echt overheerlijk zijn. Muisjes zijn ook leuk als het voor een babyshower is!

Croissants met chocolade

Ik gebruik in dit recept mini croissantjes. Je kunt uiteraard ook voor de “gewone” variant kiezen. Maar op de een of andere manier vind ik de kleinere variant altijd net iets feestelijker.

Croissants met chocolade

Mooie gekleurde croissants
Voorbereiding15 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 mini croissants of 5 "normale"
  • 120 g witte chocolade
  • 3 druppels roze kleurstof
  • 2 el sprinkles

Instructies

  • Bak de croissants zoals aangegeven op de verpakking en laat compleet afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au-bain-marie.
  • Meng wat kleurstof door de witte chocolade en doe 2/3 in een laag schaaltje. Meng door het restant extra kleurstof zodat deze donkerder van kleur is. Voeg ook toe aan het schaaltje en swirl er een beetje doorheen.
  • Bekleed een (snij)plank met aluminiumfolie of bakpapier.
  • Doop de croissantjes met de lange kant in de chocolade en leg deze op de plank. Bestrooi met de sprinkles.
  • Leg de plank met croissantjes even in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

Bewaar deze croissants met chocolade op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Croissant met chocolade

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!