De allereerste in een nieuwe reeks is deze Zweedse lunchbox. De reeks draait om, zoals je wellicht al kunt raden, landen lunchboxen. Maar wel altijd zónder de boterham, lekker lunchen zonder brood zoals je van me gewend bent. Boordevol kleur en smaak, maar ook perfect om mee te nemen!

Op mijn instagram account vroeg ik of ik als eerste deze Zweedse of de Italiaanse lunchbox zou delen, daar kwam de Zweedse variant als winnaar uit. Uiteraard komt ook binnenkort de Italiaanse online te staan en daarna volgen nog meer landen!

Zweden als inspiratie voor de lunch

Voor deze lunchbox heb ik Zweden als inspiratie gebruikt. Uiteraard is het helemaal mijn eigen interpretatie en niet perse hoe mensen uit Zweden lunchen. Toen ik in Stockholm was at ik er heerlijke verse producten; de smaken van kappertjes, zalm, komkommer en dille zitten daarin voor mij echt verbonden aan die trip. Dus die moesten wat mij betreft ook echt terugkomen in deze lunchbox.

Zweedse lunchbox

Vakjes lunchbox of bentobox

De ideale lunchbox voor deze lunch is de vakjes lunchbox of bentobox, maar net hoe je het wil noemen. Deze lunchbox is van RVS, mag in de vaatwasser (super fijn!), heeft 5 vakken en een goed afsluitbare deksel.

De vakjes onderling zijn niet lekvrij, dus als je een dip/dressing mee wil nemen (zoals ik doe in deze lunchbox) is het aan te raden hiervoor een potje of siliconen vormpje te gebruiken. Uiteraard moet je dan wel opletten met het meenemen van de lunchbox dat je hem recht houdt.

De lunchbox op deze foto is van Ecozoi en kun je aanschaffen bij bijvoorbeeld GreenJump.

Zweedse lunchbox

Een heerlijke lunch!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 g romaine sla
  • 1 el kappertjes
  • 3 radijsjes
  • 2 eieren
  • 60 g gerookte zalm
  • 100 g komkommer
  • 1 handje druiven

Yoghurt dip

  • 5 el yoghurt
  • 4 takjes verse dille
  • 0.5 tl citroenrasp
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie.
  • Kluts de 2 eieren en bak een omelet. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en rol op. Snijd vervolgens in stukjes en plaats in de lunchbox. Leg daarbij de gerookte zalm.
  • Snijd de romaine sla in dunne reepjes en de radijsjes in plakjes.
  • Verdeel de romaine sla, radijsjes en kappertjes over een vakje in de lunchbox.
  • Snijd de komkommer in plakjes en plaats in de lunchbox. Plaats de druiven in een ander vakje.
  • Doe de yoghurt in een kommetje. Voeg fijngehakte dille, citroenrasp en een snuf zout en peper toe en meng door elkaar.
  • Doe een klein bakje of siliconen vormpje in een vakje en schenk hierin de yoghurt dip.

Bewaar deze Zweedse lunchbox op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Zweedse lunchbox
lunchen zonder boterham optin