Hi Barbie! Hi Ken, want to go lunch? Met deze Barbie lunchbox weet je zeker dat je de show zult stelen! Een roze yumbox met roze inhoud… veel meer Barbie kan ik het niet maken. Nu de Barbie hype weer helemaal aan is, wilde ik daar ook iets mee doen. Missie geslaagd!

Als Barbie zou lunchen, weet ik zeker dat het op deze manier zou zijn! Een roze lunchbox, verschillende roze ingrediënten en dan zou je het eigenlijk nog moeten meenemen in een roze tas en roze bestek gebruiken. Dan is het feest helemaal compleet! Misschien niet helemaal lunchen zonder boterham, door de croissants, maar wel heel erg lekker.

Barbie Lunchbox
lunchen zonder boterham optin

  Welk eten is roze?

  Heel eerlijk, ik vond het nog best lastig om écht roze eten te vinden! Meestal vind ik het namelijk toch echt meer naar rood neigen, vooral de gezondere dingen. Snoepjes en koekjes in roze die zijn er wel.. maar ik wilde toch ook wat gezonde elementen in deze lunchbox.

  De croissants et chocolade heb ik zelf gemaakt, daardoor kon ik een beetje kleurstof gebruiken om de chocolade roze te kleuren. Radicchio is een mix van rood/paars/wit wat dan toch roze als uitkomst heeft. Radijsjes zijn natuurlijk roze en die eieren heb ik zelf roze gekleurd met bietensap.

  Barbie Lunchbox

  Roze croissants en roze eieren

  De roze croissants en eieren die in deze lunchbox zitten heb ik zelf gemaakt. Het recept voor de croissants met chocolade staat uiteraard online, net zoals de roze eieren. In het originele recept voor de roze eieren heb ik er gevulde eieren van gemaakt, maar je kunt ze uiteraard ook gewoon zo meenemen. Nu heb ik ook nog een roze hummus online staan die hier perfect bij zou passen! Dus eventueel zou je die ook nog toe kunnen voegen aan de lunchbox.

  Barbie lunchbox

  Alles roze!
  Voorbereiding10 minuten
  Bereiding10 minuten
  Totale tijd20 minuten
  Porties: 1 persoon

  Ingrediënten

  • 2 croissantjes met chocolade
  • 1 radicchio
  • 3 radijsjes
  • 1 gekookt ei roze
  • 3 spekjes
  • 1 handje frambozen

  Instructies

  • Leg de croissantjes in het grootse vak.
  • Snijd de radicchio in reepjes en de radijsjes in plakjes en doe in een vakje.
  • Snijd het ei doormidden en doe in een vakje.
  • Doe wat spekjes/marshmallows in een vakje.
  • Was de frambozen en doe ook deze in een vakje.

  Notities

  Tip: Neem de dressing voor over de radicchio/radijsjes apart mee zodat de salade lekker knapperig blijft. Lekker er overheen is altijd een dressing op basis van yoghurt en kruiden.

  Bewaar deze Barbie lunchbox op Pinterest!

  Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

  Barbie Lunchbox

  Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!