Ik geef je 5 snelle lunches om mee te nemen die ook nog eens gezond en lekker zijn! Geen uren in de keuken staan in de ochtend om een gezonde lunch te maken die je mee kunt nemen, maar gewoon… lekker en snel! Maximaal 15 minuten en eventueel de avond van te voren te maken.

Vaak wordt er, onterecht, gedacht dat je om gezond te lunchen ook veel tijd moet investeren. Niets in minder waar! Ik help je graag op weg met 5 lunches die je echt snel maakt en ook nog eens super lekker zijn. Wat gezond en lekker gaat zeker hand-in-hand!

Lunchen zonder boterham

Deze 5 lunches zijn zonder boterham. Natuurlijk is een boterham niet ongezond! Laat ik dat even voorop stellen, maar ik heb zelf gewoon echt groot fan van lunchen zonder boterham. Door te kiezen voor verse ingrediënten en veel groenten is het een goede keuze. Waarom ik ervoor kies om te lunchen zonder boterham (maar juist met een salade, wrap ook kom soep);

 • Het is voedzamer
 • Een gezond alternatief
 • Meteen een goede portie groenten
 • Meer variatie in je eetpatroon
 • Gegarandeerd jaloerse blikken

Gezond lunchen onderweg

Je bent onderweg of wilt een lekkere lunch meenemen naar werk/school, zonder dus de boterham. Gewoon een lekkere en gezonde maaltijd voor de middag. Met onderstaand lijstje laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is. Ook als je geen beschikking hebt over een magnetron. Heerlijke salades en wraps (van witlof) die je binnen 15 minuten kunt voorbereiden en meenemen in je lunchbox!

Hieronder 5 recepten die je binnen 15 minuten maakt! Lunch je met me mee?

Frisse salade met ijsbergsla en yoghurtdressing

1. Frisse salade van ijsbergsla

Deze frisse salade met ijsbergsla en yoghurtdressing is mijn go-to als ik zin heb in een lekkere en smaakvolle salade. Je kunt er qua ingrediënten alle kanten mee op, maar zoals ik het deel in het recept is mijn favoriet. Voor mij is dit een salade die ik eigenlijk altijd kan maken, want de meeste ingrediënten heb ik standaard in huis. Sla, komkommer, tomaat is er eigenlijk altijd bij mij.

Frisse rijstsalade met zwarte bonen

2. Frisse rijstsalade

Deze frisse rijstsalade met zwarte bonen (mais, tomaatjes en verse kruiden) is echt heerlijk om mee te nemen als lunch naar school/werk. Met dit soort salades is het namelijk altijd zo: hoe langer ze staan hoe voller de smaak wordt! Plus nog een voordeel: deze hoef je niet koud te bewaren, dat kan prima op kamertemperatuur .

Kruiden-omeletrolletjes met avocado en cottage cheese

3. Kruiden-omeletrolletjes met cottage cheese en avocado

Met deze kruiden-omeletrolletjes met avocado en cottage cheese maak je in een handomdraai een gezonde en overheerlijke lunch. Deze lunch is vegetarisch, Keto en koolhydraatarm, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het onwijs smaakvol is!

Kipsalade met appel in witlofbootjes

4. Kipsalade met appel in witlofbootjes

Deze kipsalade met appel in witlofbootjes is echt heerlijk als gezonde lunch! De salade is fris en romig en de appel geeft het net dat beetje extra zoete crunch. Mijn favoriete appel om hiervoor te gebruiken is de pink lady. Het bittere van de witlof smaakt er echt perfect bij. Je kunt de kip vervangen door gerookte kip, dan ben je nog sneller klaar met de bereiding!

Falafel salade met quinoa

5. Falafel salade met quinoa

Deze falafel salade met quinoa is een overheerlijke lunch om mee te nemen naar werk/school. Het is een goed vullende salade waar je zeker een paar uur op vooruit kunt. Qua smaken is dit echt zo’n goede combinatie! Heerlijk met een yoghurtdressing (die je uiteraard even apart mee neemt). Deze duurt 18 minuten om te maken, maar als je je best doet moet 15 minuten ook lukken!

5 Keer een snelle en gezonde lunch voor onderweg

Hopelijk heb je weer lekker wat goede inspiratie met deze 5 snelle lunches om mee te nemen! Uiteraard kan het lijstje veel langer zijn, wil je nog meer lekkere inspiratie? Kijk dan zeker even op deze pagina met alle lunchrecepten. Er staat genoeg lekkers tussen kan ik je vertellen! Wil je nog meer lekkers? Dan is daar natuurlijk mijn kookboek Lunchen Zonder Boterham met maar liefst 75 nieuwe recepten!

Lunchen zonder boterham was nog nooit zo gemakkelijk! Ontvang mijn e-book met 7 recepten.

Daarnaast blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes, zoals gratis challenges, nieuwe recepten en meer!

  Vergeet niet de eerste mail te bevestigen!

  Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

  Bewaar dit artikel over snelle lunches om mee te nemen op Pinterest!

  Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden zodat je het later nog eens terug kunt lezen.