Deze Italiaanse lunchbox is heerlijk gevuld met een pastasalade, tomaat & mozzarella, olijven en nectarine. Een waar feestje om mee te nemen voor je middagpauze toch?! Een heerlijke portie groenten, goed vullend en die nectarine eet je als “toetje” of als snack in de middag.
Dit soort lunchboxen, daar maak je mij onwijs blij mee. Elke dag kies ik liever een lunch als dit boven zo’n kleffe boterham. Naast dat het gewoon onwijs lekker is is het ook gezond. Zo heb je meteen een fijne portie groenten voor de dag binnen!
Deze lunchbox is de tweede in de reeks van de landen lunchboxen, de eerste die ik deelde was de Zweedse lunchbox. Ook die is gevuld met meer dan genoeg lekkers! Er komt ook zeker nog meer inspiratie aan, zoals een; Hollandse, Jamaicaanse en zelfs Mexicaanse lunchbox. Ik laat me inspireren door die landen, uiteraard is het niet perse zo dat ze ook zo lunchen in die landen.
Mocht je op zoek zijn naar nog meer inspiratie omtrent lekker en gezond lunchen, dan staat er al genoeg op m’n website! Neem een kijkje op deze pagina voor alle inspiratie die ik voor je heb!
Italiaanse lunchbox
Ingrediënten
- 50 g fusilli
- 1.5 el pesto
- 4 cherry tomaatjes
- 50 g sla naar keuze
- 1 tomaat
- 1 bol mozzarella
- 6 blaadjes basilicum
- 1 nectarine
- 2 el zwarte olijven
Instructies
- Kook de fusilli beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en schep er meteen de pesto doorheen. Laat afkoelen.
- Snijd de sla in dunne reepjes en de cherry tomaatjes in stukjes. Verdeel de sla over de lunchbox. Leg daarop de fusilli en de cherry tomaatjes.
- Snijd de tomaat en de mozzarella in plakken. Leg om en om in de lunchbox, steek er de blaadjes basilicum tussen.
- Snijd de nectarine doormidden, haal de pit eruit en snijd de vrucht in partjes.
- Leg de nectarine en olijven in de lunchbox.
Bewaar deze Italiaanse lunchbox op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.