Deze lunchbox voor kinderen met snackgroenten maakt van de lunch een waar feestje! Want wat is nu leuker dan een lunchbox die ook meteen wat fun heeft?! Wedden dat iedereen wil kijken wat jouw kind in de lunchbox heeft? Plus dat iedere ouder daarna ook aan de slag moet, want “ik wil ook dieren in m’n lunchbox”!

Zelf lunch ik graag zonder de welbekende boterham. Ik krijg vaak de vraag of ik ook een lunchinspiratie voor kinderen wil delen, maar dan misschien wel met iets van brood. Nou dat kan ik zeker! In deze lunchbox heb ik een halve bagel belegd en daarnaast lekker veel groenten toegevoegd, maar dan wel op een leuke en speelse manier. Want lunchen en groenten eten mag best een feestje zijn toch?!

lunchbox voor kinderen met snackgroenten

Dieren maken van groenten

Hier zie je goed hoe je leuke dieren kunt maken van groenten. Zoals bijvoorbeeld de rupsjes in de halve snackkomkommers en de vogel van de bagel. Wat het snackpaprika’tje is weet ik niet, maar leuk is ‘ie wel! Door het toevoegen van de suikeroogjes zijn het meteen ook echte diertjes. Wil je geen suikeroogjes gebruiken dan zijn er tegenwoordig ook leuke prikkers te koop met oogjes erop.

Het maken van de diertjes van de snackgroenten is even wat gepriegel, maar als je zo die lunchbox ziet is het dat toch helemaal waard?! Grote kans dat er op deze manier veel meer groenten gegeten wordt dan normaal!

lunchbox voor kinderen met snackgroenten

Snackgroeten Superhelden van Verse Oogst

De nieuwe back-2-school campagne van Verse Oogst draait erom dat ze kinderen willen stimuleren meer groenten te eten. Een mooi initiatief dat perfect aansluit bij wat ik doe en belangrijk vind! Klein van stuk maar boordevol vitamines! Ze vroegen mij of ik wellicht kon helpen door een goede lunchbox te ontwikkelen waarin hun superhelden (de gigantjes) een mooie rol spelen. Dat is dus deze heerlijke lunchbox geworden!

Knapperige komkommers, kleurige paprika’s en sappige tomaatjes. De snackgroenten zijn perfect als snack, maar dus ook goed te gebruiken voor de lunchbox of bij het avondeten. Ik merk namelijk ook echt dat Rayan die kleine groenten juist extra lekker en leuk vindt. Dus een goede manier om kinderen wel groenten te laten eten! Je vindt deze Gigantjes bij de Jumbo!

lunchbox voor kinderen met snackgroenten

Voor de vogel van de bagel met de komkommers gebruik ik vrij veel (doormidden geknipte) tandenstokers. Dit is dus alleen geschikt voor de grotere kinderen! Ze zullen eerst de snack komkommers eraf moeten eten en de prikkers verwijderen.

Lunchbox voor kinderen met snackgroenten

Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Bagel vogel

 • 0.5 bagel + beleg naar keuze
 • 2 snack komkommers
 • 1 snack paprika
 • 2 suikeroogjes

Komkommer rupsen

 • 3 snack komkommers
 • 1.5 el hummus of pindakaas
 • 2 snack tomaatjes
 • 4 suikeroogjes
 • 4 sprietjes bieslook

Snack paprika beestje

 • 1 snack paprika
 • 1 snack tomaatje
 • 2 suikeroogjes

Suikerpasta

 • 1 el poedersuiker
 • 2 drupjes water

Instructies

Suikerpasta

 • Doe de poedersuiker in een klein bakje/kommetje. Voeg enkele druppels water toe, net genoeg om een dikke pasta te krijgen.

Vogel

 • Beleg de bagel naar keuze.
 • Snijd de snack komkommers in schuine dunne plakjes en prik vast in een dubbele rij op de bagel. Snijd het puntje van de paprika en plaats deze als snavel in de bagel. Plak de oogjes vast met wat suikerpasta.

Rupsjes

 • Snijd 1 snack komkommer doormidden en gebruik een lepel om de pitjes eruit te scheppen. Vul met hummus of pindakaas.
 • Gebruik een prikker om gaatjes te prikken in de tomaatjes en schuif hierin de bieslook sprietjes. Plak de suikeroogjes vast met wat suikerpasta. Leg op de gevulde komkommer helften.
 • Snijd de andere 2 snack komkommers in plakjes. Plaats de plakjes in de gevulde komkommer helften.

Paprika beestje

 • Snijd een holte uit de paprika ter grootte van het tomaatje. Haal zoveel mogelijk van de pitjes uit de paprika.
 • Plak de suikeroogjes vast op het tomaatje en plaats in de paprika.

Bewaar deze lunchbox met snackgroenten op Pinterest!

Zin om deze lunchbox te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

lunchbox voor kinderen met snackgroenten

Lunchen zonder boterham was nog nooit zo gemakkelijk! Ontvang mijn e-book met 7 recepten.

Daarnaast blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes, zoals gratis challenges, nieuwe recepten en meer!

  Vergeet niet de eerste mail te bevestigen!

  Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.


  Deze lunchbox is gemaakt voor een samenwerking