Met deze chocolade muffins met hazelnoten (en een vleugje koffie) maak je echt wat lekkers! Heerlijk, boordevol chocolade smaak en dan in combinatie met de hazelnoten en koffie; helemaal perfect! Daarnaast een makkelijk recept om te maken: alleen even goed mengen!

Dat is wel het grootste voordeel van muffins; dit beslag is echt alleen maar een kwestie van mengen. Je hoeft niet, zoals bij cupcakes, eerst de boter en suiker romig te kloppen en daar dan voorzichtig de overige ingredienten bij doen. Nee, muffins is even mengen, dan de rest van de ingrediënten en met enkele slagen door elkaar spatelen. Het resultaat zijn super lekkere en luchtige muffins! Easy does it!

Chocolade muffins met hazelnoten

De lekkerste koffie met KRUPS!

Mijn Krups Intuition Experience+ is een geweldige espressomachine met verschillende opties voor dranken, waaronder natuurlijk ook espresso! Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Ik zet met deze machine gewoon echt de allerlekkerste koffie. Ik zou nooit meer een ander merk willen.

Check vooral even de website om te zien hoe handig deze machine werkt met het touchscreen (en de vele opties die het heeft). Denk aan koffie, lungo, espresso, cappuccino, latte, thee én verschillende soorten ijskoffies!

Chocolade muffins met hazelnoten

Chocolade muffins met hazelnoten

Heerlijk luchtige chocolade muffins
Voorbereiding15 minuten
Bereiding22 minuten
Totale tijd37 minuten
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

 • 120 g donkere basterdsuiker
 • 130 g bloem
 • 20 g cacao
 • 0.5 tl bakpoeder
 • 0.5 tl baking soda
 • 100 ml karnemelk
 • 1 ei
 • 45 ml zonnebloemolie
 • 3 el espresso
 • 0.5 tl vanille extract
 • 50 g hazelnoten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (hetelucht). Zet een muffinvorm met papiertjes/vormpjes erin klaar.
 • Meng in een grote kom basterdsuiker, bloem, cacao, bakpoeder en baking soda door elkaar.
 • Meng in een andere kom karnemelk, ei, zonnebloemolie, espresso en vanille extract door elkaar. Giet dit mengsel bij de droge ingredienten en spatel snel door elkaar, in circa 8 slagen. Er mogen nog wat klontjes in zitten.
 • Hak de hazelnoten grof en meng er kort doorheen.
 • Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes. Bak ze in circa 22 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Bewaar deze chocolade muffins met hazelnoten op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Chocolade muffins met hazelnoten

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking