Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en avontuurlijk. Ze houden van verrassingen, kleuren en nieuwe dingen ontdekken. Als ouder is het soms een uitdaging om hen enthousiast te maken over gezond eten, maar daar komt de Bento box om de hoek kijken. Deze Japanse lunchtraditie is niet alleen een manier om je lunch mee te nemen; het is een creatief, voedzaam avontuur dat ook echt super leuk is voor kinderen!

Wat is een Bento box voor kinderen?

Een Bento box is een lunchbox die zoveel meer is dan een simpele bakje voor de lunch. Het is een manier om gezonde en gevarieerde maaltijden op een leuke en aantrekkelijke manier te presenteren. De Bento box voor kinderen is een kleurrijke schatkist vol smakelijke verrassingen, ontworpen om hun zintuigen te prikkelen en op die manier te proberen dat ze verschillende groenten/fruit/etc eten.

Hollandse lunchbox

Avontuur in je lunchbox

Stel je de verwondering voor op het gezicht van een kind dat zijn/haar Bento box opent. Elk vakje met andere ingrediënten en zo dus een verscheidenheid aan smaken, kleuren en texturen. Van knapperige wortels tot sappige aardbeien, van hartige mini-sandwiches tot perfect gekookte eieren – er is altijd iets nieuws om te ontdekken en van te genieten.

De Bento box voedt niet alleen hun lichaam maar ook hun nieuwsgierigheid. Kinderen kunnen vragen stellen over de verschillende soorten voedsel, waarom groenten belangrijk zijn, en hoe voeding hun lichaam sterker maakt. Dit opent ook de deur naar gesprekken over (gezond) eten.

Creativiteit in de Keuken

Bento is ook een geweldige manier om kinderen te betrekken bij het bereiden van hun eigen maaltijden. Samen kunnen jullie ingrediënten selecteren en kleurrijke Bento-creaties samenstellen. Misschien kunnen jullie leuke vormpjes maken met behulp van uitsteekvormpjes voor brood of groenten, of gezichtjes tekenen met voedselveilige markers. Dit maakt van het bereiden van de lunch een leuke gezinsactiviteit en versterkt de band tussen ouders en kinderen.

Je hoeft ook echt niet super creatief te zijn om zo’n mooie vakjeslunchbox te maken! Begin simpel: met bijvoorbeeld de ingrediënten te rangschikken op kleur. Zo maak je een mooie regenboog!

De Hollandse lunchbox, met poffertjes en een romige pindakaas dip, is bijvoorbeeld een heerlijke lunchbox voor kinderen!

Dus, de Bento box voor kinderen: super leuk!

Kortom, Bento is niet alleen een manier om voedsel te presenteren; het is een avontuurlijke, educatieve en leuke eetervaring voor kinderen. Het stimuleert nieuwsgierigheid, bevordert gezonde eetgewoonten, en creëert positieve herinneringen rondom eten. Dus waarom niet de magie van Bento in je keuken brengen?

En wil je ook een Bento box voor jezelf maken? Lees dan dit artikel over de Bento box om er meer over te leren!

Bewaar dit artikel over de Bento box voor kinderen op Pinterest!

Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden zodat je het later nog eens terug kunt lezen.

bento box voor kinderen