Gezond lunchen lastig? Niet als je onderstaande 3 stappen volgt! Vaak wordt het lastig gevonden; je wil wel gezonder gaan eten maar je weet gewoon niet zo goed waar je moet beginnen. Want is een makkelijke en kleine stap die je meteen kunt toepassen? Ik geef je er 3! Kleine stappen maar uiteindelijk met een groots resultaat.

Ik hoor het zoveel, “ik ben eigenlijk wel klaar met die boterham, maar wat moet ik dan meenemen?” of “waar moet ik beginnen als ik gezond wil lunchen?” of misschien vraag jij je vooral af “hoe breng ik meer variatie aan in mijn lunch?”. Allemaal vragen die je al een stukje kunt oplossen met deze 3 stappen! Zelf ben ik nooit fan geweest van zo’n kleffe boterham in een zakje als lunch….

Lunchen zonder boterham was nog nooit zo gemakkelijk! Ontvang mijn e-book met 7 recepten.

Daarnaast blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes, zoals gratis challenges, nieuwe recepten en meer!

  Vergeet niet de eerste mail te bevestigen!

  Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

  Stap 1: Groenten

  Een simpele stap om gezonder te gaan lunchen is het toevoegen van groenten. Maar liefst 75% van de Nederlanders eet regelmatig te weinig groenten, laat ik je vertellen: de lunch is een perfect moment om ook extra groenten toe te voegen aan je voedingspatroon! Niet alleen is het gezond, het is gewoon ook echt lekker.

  Begin bijvoorbeeld met het meenemen van wat extra rauwkost. Denk aan komkommer, radijsjes, tomaatjes, worteltjes of paprika. Dit zijn allemaal groenten die zo uit het vuistje al super lekker zijn om te eten.

  Groentenmand

  Stap 2: Vervangen

  Neem jij meerdere boterhammen/broodjes mee als lunch? Begin dan eens met het vervangen van 1 boterham of broodje als je het te heftig vindt om meteen alles te vervangen. Vervang 1 boterham/broodje door een lekkere salade, of wat rauwkost met hummus, of misschien wel een heerlijke soep.

  Eigenlijk zou ik willen zeggen; het maakt niet uit waarmee je het vervangt! Als het maar iets compleet anders is en het liefste dan ook iets met groenten. Waar jij dan voor kiest is om het even, maar zorg dat het iets gezonds is 🙂 .

  Stap 3: Plannen

  Het belangrijkste van een gezonde lunch zonder boterham of brood(jes) is het plannen. Waar je normaal in de ochtend alleen de kast en koelkast opentrekt voor een boterham, boter en een plakje kaas moet je nu toch echt iets meer gaan nadenken. Want een lunch zonder boterham heeft vaak toch net iets meer omhanden dan een simpele boterham. Betekent dat dat je meteen uren bezig bent om je lunch te maken? Nee hoor, dat zeer zeker niet!

  Maar plan van te voren wat je wil lunchen. Zorg dat je de ingrediënten in huis hebt voor een lekkere salade, of dat je een keer een extra portie soep maakt en deze invriest. Dan maak je het jezelf meteen stukken makkelijker!

  LZB cursus blog

  Ben jij klaar voor gezond lunchen?!

  Dat zijn ze dan, mijn 3 stappen naar een gezondere lunch. Door het toevoegen van groenten aan je lunch, het vervangen van je boterham/broodje en het plannen van je lunch weet ik zeker dat je grote stappen kunt zetten! Op naar lekker en gezond lunchen!

  Ben je net als ik ook misschien niet zo’n grote fan van een boterham met kaas uit een zakje? Dan is lunchen zonder boterham jou helemaal op het lijf geschreven! Check dan zeker mijn kookboek (met 75 heerlijke recepten) of mijn cursus.

  Bewaar dit artikel over gezond lunchen in 3 stappen Pinterest!

  Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden zodat je het later nog eens terug kunt lezen.

  gezond lunchen in 3 stappen