Een heerlijk recept voor pumpkin spice appel crumble. Een erg lekker en ook nog eens super makkelijk nagerecht (of lekkers voor bij de koffie/thee), want dit maak je in een handomdraai. Heerlijk op een druilerige dag!

Nu de herfst vol is aangebroken is het toch echt tijd voor pumpkin spice! Het aller-aller-allerfijnste is toch wel dat je die tegenwoordig als specerijenmix in de supermarkt kunt kopen. Dan hoef je deze dus niet meer zelf te maken. Ik kocht meteen een potje, ideaal voor een instant herfst gevoel als je het toevoegt aan je koffie, gebak, yoghurt of nagerecht. 

Pumpkin spice appel crumble

Wat is pumpkin spice?

Pumpkin spice, of in het Nederlands “pompoentaartkruiden,” is een heerlijke mix van aromatische specerijen die je meteen aan de herfst doet denken. Dit kruidenmengsel bevat een mix van kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en piment. Deze warme en rijke smaakcombinatie wordt traditioneel gebruikt om herfstklassiekers zoals pompoentaart, pompoensoep en pompoenbrood op smaak te brengen. De zoete, kruidige aroma’s van pumpkin spice brengen een gevoel van comfort en nostalgie met zich mee, en het wordt steeds populairder. Pumpkin spice brengt de betoverende smaak van de herfst rechtstreeks naar je keuken en doet je verlangen naar de gezelligheid van dit prachtige seizoen.

Pumpkin spice appel crumble

Deze crumble is zo echt al onwijs lekker om te eten. Wil je er nog wat extra’s bij? Serveer het dan met een bolletje vanille ijs of een dot slagroom.

Pumpkin spice appel crumble

Een heerlijk herfstig zoet recept!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding22 minuten
Totale tijd32 minuten
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 2 appeltjes
  • 1 tl suiker
  • 1 tl pumpkin spice
  • 1 tl citroensap

Crumble

  • 25 g suiker
  • 50 g bloem
  • 30 g boter koud

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe deze in een schaal.
  • Meng de appelblokjes met suiker, pumpkin spice en citroensap goed door elkaar. Verdeel het mengsel over 2 kleine schaaltjes of 1 grotere ovenschaal.
  • Meng in een andere kom de suiker en bloem door elkaar.
  • Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe aan het suiker-bloem mengsel. Wrijf tussen je vingertoppen tot je mooie kruimels hebt.
  • Verdeel de kruimels over de appelstukjes.

Oven

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Bak de crumble in circa 22 minuten goudbruin en gaar.

Airfryer

  • Bak de crumble op 170 graden in circa 16 minuten goudbruin en gaar.

Bewaar deze pumpkin spice appel crumble op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Pumpkin spice appel crumble

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!