Met deze Hollandse lunchbox maak je echt een feestje van de middagmaaltijd. Zonder de welbekende boterham, precies zoals je van me gewend bent! In deze bentobox zitten een aantal heerlijke producten die allemaal op-en-top Nederlands zijn. Genieten! De perfecte lunchbox voor jezelf, je geliefde of misschien een (klein)kind van je.

Ik vind persoonlijk dat je van elke maaltijd een feestje moet maken, maar al helemaal van je lunch. Of je deze nu meeneemt voor onderweg of er thuis van eet: maak er écht wat lekkers van! Wat zo’n kleffe boterham met kaas… nee daar word je toch niet echt vrolijk van?!

Hollandse lunchbox

De bentobox of vakjeslunchbox

Heel eerlijk, dit soort vakjeslunchboxen -ook wel bentoboxen genoemd- zijn misschien wel mijn allergrootste favorieten! Vooral omdat je hiermee echt een geweldige samenstelling kunt maken van je favoriete ingredienten. Wil je wat meer leren/lezen over wat een bentobox is? Daar schreef ik al een uitgebreid artikel over.

lunchen zonder boterham optin
  Hollandse lunchbox

  In deze Hollandse lunchbox stopte ik een overheerlijke en makkelijke aardappelsalade en een romige pindakaas dip. Beide recepten staan al op mijn website! Deze recepten zijn beide al lekker voor een maaltijd (de aardappelsalade) of een snack-moment (de pindakaas dip) maar doen het natuurlijk ook perfect in je lunchbox!

  Geen fan van koude poffertjes? Even opwarmen in de magnetron (zonder de lunchbox uiteraard)!

  Hollandse Lunchbox

  Een goed gevulde lunchbox!
  Voorbereiding15 minuten
  Porties: 1 persoon

  Ingrediënten

  • 5 el aardappelsalade
  • 7 poffertjes
  • 5 aardbeien
  • 3 el romige pindakaas dip
  • 0.25 groene appel
  • 0.25 rode appel
  • 2 snack komkommers
  • 6 blokjes kaas

  Instructies

  • Snijd de komkommers in plakes en de appels in partjes. Maak eventueel de aardbeien schoon.
  • Verdeel alle ingredienten over de lunchbox vakjes.

  Bewaar deze Hollandse lunchbox op Pinterest!

  Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

  Hollandse lunchbox

  Op zoek naar meer lekkere Lunchen Zonder Boterham inspiratie? Klik op de link om je in te schrijven voor de inspiratiemail en ontvang een e-book met mijn 7 favoriete recepten!