Deze pumpkin spice latte havermout is gebaseerd op de welbekende koffie van starbucks. Door er een havermout ontbijtje van te maken geniet je in de ochtend al van zo’n heerlijke herfst smaak! Een overnight oats in een ander jasje. Zelf vind ik het ook zo leuk dat het erg gewoon uit ziet als een kopje koffie als je snel kijkt.

Ideaal, deze havermout kun je de avond van te voren al maken! Dan kunnen de smaken extra goed intrekken. Het enige wat je dan in de ochtend nog hoeft te doen is het toevoegen van melkschuim. Weer eens wat anders dan een standaard havermoutje! De pumpkin spice kun je tegenwoordig als specerijenmix in de supermarkt kopen. Sinds ze die hebben heb ik meteen een potje gehaald. Want die smaken zijn zo lekker!

Pumpkin Spice Latte havermout

Fruit toevoegen aan havermout

Wil je n u graag wat fruit toevoegen aan je havermout als ontbijt? Denk dan bijvoorbeeld aan plakjes banaan. Maar ook bosbessen of frambozen doen het hier goed bij! Kies jouw favoriete fruit, dat hoeft niet perse uit het seizoen te zijn (als je bijvoorbeeld zin hebt in bessen of zomerfruit), kies dan voor fruit uit de vriezer. Ideaal!

Pumpkin Spice Latte havermout

De lekkerste koffie met KRUPS!

Mijn Krups Intuition Experience+ is een geweldige espressomachine met verschillende opties voor dranken, waaronder natuurlijk een gewone koffie, maar ook espresso, latte, ijskoffie en zoveel meer. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Ik zet met deze machine gewoon echt de allerlekkerste koffie. Ik zou nooit meer een ander merk willen.

Het fijne aan de Krups koffie machine vind ik zelf ook het gemak waarmee je hem schoonmaakt. Hij geeft zelf aan wanneer er onderhoud nodig is, plus dan gaat het stap voor stap via het display. Er wordt je dus gewoon precies verteld wat je moet doen. Handig!

Pumpkin spice latte havermout

Een heerlijk ontbijtje!
Bereiding10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 60 g havermout
  • 1.5 el chia
  • 1.5 tl pumpkin spice
  • 100 ml Koffie
  • 160 ml melk

Toppings

  • 80 ml melk
  • 1 tl pumpkin spice

Instructies

De avond van te voren:

  • Meng in een kom havermout, chia zaadjes en pumpkin spice door elkaar.
  • Giet er de koffie en melk bij en schep door elkaar. Verdeel over 2 potjes/kommetjes en zet in de koelkast.

In de ochtend

  • Schuim de resterende melk op en verdeel over de 2 ontbijtjes. Maak af met wat extra pumpkin spice.

Bewaar deze pumpkin spice latte havermout op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Pumpkin Spice Latte havermout

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking