Ons lichaam heeft magnesium nodig, punt uit. Het is namelijk een mineraal dat ons ondersteunt bij allerlei functies. Het is niet alleen goed voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor ons zenuwstelsel. Wist je dat het zelfs bepaalde problemen kan voorkomen? Denk hierbij aan osteoporose en nierstenen. In dit artikel delen we vier smakelijke recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook boordevol magnesium zitten. Deze gerechten zijn makkelijk te maken en je kunt ze eenvoudig aan je dagelijkse voeding toevoegen. En lukt het nog niet om genoeg binnen te krijgen? Kies dan voor een magnesium supplement ter ondersteuning. Lees verder!

Tongfilet met kappertjes

Een gerecht met tongfilets en kappertjes is een ware bron van magnesium, maar hoe maak je dit gerecht? Het is redelijk eenvoudig: bestuif de tongfilets lichtjes met meel. Vervolgens bak je ze in een mix van olijfolie en margarine tot ze mooi goudbruin zijn. Daarna voeg je gehakte amandelen, kappertjes, verse peterselie en een scheutje citroensap toe voor die verrukkelijke smaak. Tot slot serveer je de vis met groenten van jouw voorkeur. Resultaat? Een gezonde en smaakvolle maaltijd!

Notencrème

Notencrème is niet alleen heerlijk, maar zit ook boordevol magnesium. Je moet eerst wat boter smelten en een aantal walnoten verwarmen in dezelfde pan. Sauteer daarna wat knoflook, ui en selderij in de boter en voeg vervolgens meel, kippenbouillon, melk en een vleugje port toe. Breng het geheel op smaak met wat peper. Mix alles goed en zeef de crème voor een zijdezachte textuur. Serveer dit gerecht warm en gebruik wat verse peterselie voor de garnering. Heerlijk!

Dadelcake

Dadelcakes zijn niet alleen zoet en lekker, maar zitten ook vol met magnesium. Hoe maak je dit gerecht? Om de onderkant van de cake te maken, verkruimel je eerst wat knapperige zoete koekjes en meng je deze met gesmolten boter. Daarna klop je eieren met gecondenseerde melk en voeg je gehakte dadels, noten, vanille en een klein beetje brandewijn toe. Giet dit mengsel in een bakvorm en bak het in de oven tot het mooi goudbruin is. Een dadelcake is ideaal voor een tussendoortje of als toetje.

Bruine rijst met noten

Wist je dat bruine rijstschotel een fijne manier is om magnesium binnen te krijgen? Het is best makkelijk te maken. Je bakt eerst stukjes ui in olijfolie totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben. Voeg dan wat knoflook toe en bak het even mee. Doe daarna de bruine rijst erbij en roerbak alles een paar minuten lang. Vervolgens giet je er wat kippenbouillon in en doe je er een snufje zout bij. Laat dit geheel 30 minuten zachtjes koken. Als laatste stap voeg je geroosterde pinda’s, zonnebloempitten en rozijnen toe. Dit zorgt namelijk voor extra smaak. Ben jij ook op zoek naar manieren om meer magnesium binnen te krijgen? Probeer dan eens een van deze vier recepten uit. En lukt het nog niet helemaal om genoeg magnesium binnen te krijgen? Je zou dan kunnen kiezen voor supplementen. Eet smakelijk!


Dit is een advertorial