Een super lekker (en heel makkelijk) recept voor slagroomtaart met koffie. De perfecte taart voor de koffie-lover! Deze taart heeft een subtiele koffiesmaak en is gedecoreerd met krokante nootjes (nougatine). Uiteraard vertel ik je graag hoe je deze taart ook gemakkelijk zelf maakt!

Kant-en-klare taartbodem

Ik heb het mezelf erg makkelijk gemaakt met dit recept en een kant-en-klare taartbodem gebruikt. Of ja, eigenlijk twee. Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan en een biscuit bakken (doe ik meestal ook), maar soms mag het wat gemakkelijker én eigenlijk vooral sneller. Want op deze manier zet je deze slagroomtaart gewoon binnen 30 minuten op tafel.

slagroomtaart met koffie
slagroomtaart met koffie

Waarmee zet ik de lekkerste koffie?

Mijn Krups Intuition Experience+ is een geweldige espressomachine met verschillende opties voor dranken, waaronder natuurlijk een gewone koffie, maar ook espresso, latte, ijskoffie en zoveel meer. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Ik zet met deze machine gewoon echt de allerlekkerste koffie.

Het fijne aan de Krups koffie machine vind ik zelf ook het gemak waarmee je hem schoonmaakt. Hij geeft zelf aan wanneer er onderhoud nodig is, plus dan gaat het stap voor stap via het display. Er wordt je dus gewoon precies verteld wat je moet doen. Handig!

Slagroomtaart met koffie

Een heerlijke taart voor de koffielover
Bereiding30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 60 ml espresso
  • 3 el poedersuiker
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 taartbodems
  • 50 g abrikozenjam
  • 60 g nougatine
  • 10 mokka boontjes

Instructies

  • Meng de warme espresso met de poedersuiker en laat compleet afkoelen.
  • Doe de slagroom, afgekoelde espresso en de klopfis in een grote kom en mix de slagroom stijf.
  • Doe een kartelmondje in een spuitzak en schep hierin de stijfgeklopte slagroom.
  • Doe de abrikozenjam in een kommetje en roer los.
  • Pak de 2 taartbodems uit. Leg 1 bodem op een bord/taartplateau en besmeer met de abrikozenjam. Verdeel hier overheen slagroom en strijk iets glad.
  • Pak de tweede bodem en snijd het kleine opstaande randje hier van af. Leg omgekeerd op de bodem met slagroom en dus zachtjes aan. Besmeer de zijkanten en bovenkant met een dun laagje slagrooom.
  • Verdeel de nougatine over de buitenrand van de taart. Dit gaat het makkelijkste door de taart iets schuin te houden (eventueel op je hand); dan kun je de nougatine erop schudden.
  • Spuit met de resterende slagroom toeven op je taart. Decoreer met de mokkaboontjes en eventueel nog meer nougatine.

Bewaar deze slagroomtaart met koffie op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

slagroomtaart met koffie

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking