Deze super lekkere wentelteefjes met speculoossaus maak je in de airfryer! Een heerlijk en decadent ontbijtje, perfect voor in het weekend (maar natuurlijk net zo goed doordeweeks). Het recept komt uit het kookboek ‘Het Gezonde Airfryer boek’. Lees snel verder voor een review en het recept!

Het gezonde airfryer boek – Nathan Anthony

Om verschillende redenen (waar ik het allemaal mee eens ben) is Nathan dol op zijn airfryer. Denk aan het maken van vetarme versies van je maaltijden, maar ook omdat het stukken sneller en goedkoper is (in gebruik) dan de standaard oven. Uiteraard ook niet te vergeten: omdat je er zoveel lekkers in kunt maken!

En dan laatste is overduidelijk zichtbaar als je door ‘Het gezonde airfryer boek’ bladert. Er staan tal van super lekkere recepten in voorzien van heerlijk kleurrijke fotografie. Naast al die lekkere recepten vind je er ook een handig overzicht met bereidingstijden en temperaturen van verschillende producten.

De recepten zijn onderverdeeld in: voorgerechten & snacks, snelle lunches, doordeweekse diners, zelfgemaakte afhaalmaaltijden, bijgerechten en zoete verwennerijen. Er gaat zeker genoeg lekkers voor je in staan! En vandaag deel ik een super lekker recept met je voor wentelteefjes uit de airfryer.

Airfryer recepten

Ik stuur je een e-book met mijn favoriete airfryer recepten!

Daarnaast blijf je op de hoogte van nieuwtjes, recepten en meer!

  Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

  Ontbijt maken in de airfryer

  Met dit recept kun je wel zien dat een ontbijt maken in de airfryer echt super goed gaat! Deze machine is echt voor meer gemaakt dan alleen maar frietjes en snacks. Ben je nu op zoek naar meer lekkere gerechten? Ik heb al meer airfryer recepten op mijn website staan waar je zeker van zult smullen!

  Wentelteefjes met een speculoossausje

  Een lekker en decadent ontbijtje
  Voorbereiding10 minuten
  Bereiding7 minuten
  Totale tijd17 minuten
  Porties: 4 personen

  Ingrediënten

  • 1 stevig zuurdesembrood of brood naar keuze
  • 2 (biologische) eieren losgeklopt
  • 200 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 2 el gladde speculoospasta bijvoorbeeld Biscoff
  • bakspray om in te vetten

  Instructies

  • Snijd het brood in blokjes – verwijder de korst als je de voorkeur geeft aan zachtere wentelteefjes.
  • Meng de eieren met de melk, het vanille-extract en kaneel in een kom. Haal de broodblokjes door het melkmengsel zodat ze voorzien worden van een dun laagje en schud het overtollige melkmengsel eraf.
  • Bespray het brood goed met de bakspray en bak de wentelteefjes 6 tot 7 minuten op 190 °C in de airfryer.
  • Bestrooi de wentelteefjes met de suiker zodra ze klaar zijn.
  • Smelt de speculoospasta in een magnetronbestendige kom 50 tot 60 seconden in de magnetron. Sprenkel de speculoossaus over de wentelteefjes.

  Bewaar deze wentelteefjes uit de airfryer op Pinterest!

  Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

  Wentelteefjes uit de airfryer