Wil jij je gezondheid graag een boost geven? Dan is het volgen van een sapkuur een absolute aanrader! Niet alleen zorgt het ervoor dat je lichaam goed wordt gereinigd, maar verlies je er meestal ook nog een paar kilootjes door. Hoe fijn is dat? Toch zien we dat lang niet iedereen weet welke superfoods er nu eigenlijk goed zijn om te gebruiken en waar je lichaam de meeste energie uithaalt. Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Hiermee kun je eenvoudig zelf aan de slag met het maken van de lekkerste sappen voor je sapkuur, maar kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om online een sapkuur te bestellen.

Waarom superfoods?

Superfoods, je hebt er vast weleens van gehoort. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je niet precies weet wat het zijn, leggen we het in het kort even aan je uit. Superfoods zijn voedingsmiddelens die extra rijk zijn aan voedingstoffen. Daarnaast bieden ze ons ook allerlei gezondheidsvoordelen, waardoor ze een must zijn voor jong en oud. Ideaal dus om deze superfoods toe te voegen aan jouw sapkuur, zodat je je lichaam direct kunt voorzien van een gezonde dosis vitamines en mineralen.

Spinazie

Spinazie is een van de meest voedzame bladgroenten die er zijn. Het zit boordevol ijzer, calcium, vitamine A, vitamine C en antioxidanten. Door spinazie aan je sappen toe te voegen, geef je je immuunsysteem een boost en versterk je je botten en spieren. Het enige waar je wel even op moet letten, is dat je kiest voor verse spinazie en dus niet ingevroren spinazie à la crème.

Blauwe bosbessen

Blauwe bosbessen zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zitten ook boordevol gezondheidsvoordelen. Ze bevatten veel vezels en antioxidanten die je spijsvertering ondersteunen en je beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast hebben ze een ontstekingsremmende werking en kunnen ze helpen bij het verbeteren van je hersenfunctie.

Avocado’s

Avocado’s zijn een geweldige bron van gezonde vetten, waardoor ze perfect passen in een sapkuur. Ze bevatten ook veel vezels en belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine K, vitamine C en foliumzuur. Door een avocado aan je sappen toe te voegen, krijgt je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Dit heeft ook meteen als voordeel dat je de smaak vrijwel niet proeft. De structuur van avocado’s is namelijk niet bij iedereen even geliefd.

Gember

Gember geeft niet alleen een heerlijke smaak aan je sappen, het heeft ook allerlei gezondheidsvoordelen. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij maagklachten en misselijkheid. Daarnaast zorgt gember voor een boost van je stofwisseling, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies tijdens je sapkuur. Daarom is het ook niet voor niets zo ontzettend populair als smaak voor de thee.

Chiazaad

De laatste in deze lijst is chiazaad! Chiazaad is een absolute superfood bomvol voedingsstoffen. Het bevat omega 3-vetzuren, eiwitten, vezels en antioxidanten. Deze kleine zaadjes kunnen helpen bij het verbeteren van je bloedsuikerspiegel en het vergroten van je energieniveau. Zo kun je ze gemakkelijk aan je sappen toevoegen, maar ook aan allerlei andere gerechten of eten, zoals een kom yoghurt.


Dit is een advertorial