Als een echte foodie ben ik altijd op zoek naar keukenapparatuur die mijn kookervaring kan verbeteren. De Instant Pot Duo Multicooker is een slimme keukenhulp die jouw kookroutine echt naar een hoger niveau kan tillen. In dit artikel vertel ik meer over dit veelzijdige apparaat en ontdek je wat je er allemaal mee kunt doen.

Wat is de Instant Pot duo multicooker?

De Instant Pot Duo Multicooker is een alles-in-één keukenapparaat dat fungeert als slowcooker, snelkookpan, rijstkoker, stoompan, sauteerpan en zelfs als yoghurtmaker. Met zijn intuïtieve bediening en programmeerbare functies maakt het de bereiding van heerlijke maaltijden eenvoudiger dan ooit. Dankzij alle functies zit er dus altijd wel een optie tussen die perfect past bij het gerecht dat jij wil gaan klaarmaken.

Snelkoken bij tijdgebrek

Een van de meest indrukwekkende functies van de Instant Pot Duo is de snelkookfunctie. Hiermee kun je gerechten tot 70% sneller bereiden dan traditionele kookmethoden. Dit is vooral handig op drukke dagen waarop je weinig tijd hebt, of gewoon niet zoveel zin om heel lang in de keuken te staan. Probeer eens een stoofpotje of curry die normaal gesproken uren zou moeten pruttelen, je bent nu super snel klaar en je zult versteld staan van het resultaat. (het is niet voor niks dat de snelkookpan altijd zoveel gebruikt wordt in programma’s zoals Masterchef)

instant pot duo multicooker

Slowcooking voor heerlijke resultaten

Aan de andere kant biedt de slowcookerfunctie van de Instant Pot je de mogelijkheid om malse en smaakvolle gerechten te bereiden door langzaam te garen. Dit is perfect voor stoofschotels, soepen en stoofpotten. Terwijl het apparaat zijn werk doet, heb jij de vrijheid om je dagelijkse taken af te handelen, wetende dat er een heerlijke maaltijd op je wacht.

In Amerika is het vrij normaal om in de ochtend de ingrediënten in de slowcooker te doen en aan te zetten. Terwijl de mensen op hun werk zijn doet de slowcooker z’n werk, als je dan thuis komt staat de maaltijd al op de te wachten! Zelf vind ik het idee van een apparaat zo aan laten staan niet zo prettig dus ik heb dit nog nooit gedaan.

Stomen voor behoud van voedingsstoffen

Met de stoomfunctie behoud je de natuurlijke voedingsstoffen in groenten, vis en andere ingrediënten, waardoor je gerechten niet alleen lekker zijn maar ook nog eens gezond. Waar ik het altijd jammer vond dat mijn oven geen stoomfunctie heeft is dat dus niet meer nodig, dat doet mijn instant pot!

Runderstoof pastinaak-krieltjes-wortel
Runderstoof met wortel en pastinaak

4 lekkere recepten voor de slowcooker!

Je vindt op mijn website al enkele heerlijke recepten speciaal voor de slowcooker! Ze zijn al wat ouder, maar dat maakt ze zeker niet minder smaakvol. Ik zal snel aan de slag gaan met nieuwe recepten!

Een waardevolle aanwinst!

De Instant Pot Duo Multicooker is een waardevolle aanwinst voor elke keuken. Of je nu snel gezonde maaltijden wil bereiden of een juist graag nieuwe gerechten probeert, dit apparaat biedt veelzijdigheid en gemak. Ontdek zelf de grenzeloze mogelijkheden die het te bieden heeft. Het zal niet alleen je kooktijd verminderen, maar ook de smaak en voedingswaarde van je maaltijden verbeteren.

Instant Pot heeft een geweldige collectie van multicookers. Er zit altijd wel iets bij wat perfect bij jouw past! Al met al zou ik deze zeker aanraden.

Bewaar dit artikel op Pinterest

Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het later makkelijk terug lezen en ook anderen inspireren.

instant pot duo multicooker

Dit artikel bevat affiliate links