Deze borrelkrans met kaas is echt perfect om met de feestdagen (of een verjaardag/borrel) op tafel te zetten! Allemaal lekkers waarvan iedereen kan genieten. Uiteraard vertel ik je graag wat ik precies voor ingrediënten heb gebruikt om deze heerlijke krans te maken!
De borrelkrans is echt super feestelijk als je het mij vraagt! Een kerstkrans, maar dan eetbaar. Dat is toch super gezellig om op tafel te zetten?!
Een kerst borrelplank
Een borrelplank is ideaal om met kerst op tafel te zetten. Allemaal lekkere ingrediënten waar iedereen van kan genieten. Het is lekker als nagerecht, voorgerecht, maar natuurlijk ook bij de borrel. Het fijne aan zo’n plank is dat je hem ook goed kunt voorbereiden, je kunt alles van te voren snijden maar ook al op de plank leggen. Zo hoef je als je gasten er zijn niet meer in de keuken te staan, maar kun je gezellig bij ze blijven.
Zo maak je een perfecte borrelplank
Het samenstellen van de perfecte borrelplank is een kunst die draait om balans en variatie. Begin met een selectie van heerlijke kazen, zorg voor diversiteit in smaak. Voeg vervolgens eventueel fijne vleeswaren toe, zoals prosciutto of salami. Vul de plank aan met een kleurrijk scala aan rauwkost en eventueel fruit. Een paar schaaltjes met mosterd en een lekkere dip maakt het extra lekker.
Ik maakte deze borrelplank extra kerstig door de komkommer in de vorm van sterren te snijden. Zo krijgt het meteen iets extra feestelijks.
Voor deze borrelkrans gebruik ik verschillende producten van Henri Willig. Stuk voor stuk super lekker en ze passen perfect bij elkaar op deze borrelplank. 3 Soorten kaas in verschillende smaken (en verschillend van kleur), een heerlijk broodje en dan nog de mosterd en dip. Echt een aanrader om te bestellen! Tip: ook leuk als kadootje voor een foodie!
Dit zijn de producten die ik gebruikte voor deze borrelplank:
- Biologische Jersey kaas
- Rozemarijn/tijm schapenkaas
- Rode pesto kaas
- Mosterd -vijg
- Kaas dip -pruim/steranijs
- Vruchtenbroodje
Borrelkrans met kaas
Ingrediënten
- 100 g spinazie
- 80 g salami/cervelaat
- 125 g radijsjes mix
- 125 g tomaatjes
- 120 g groene olijven met paprika
- 150 g rode pesto kaas
- 200 g rozemarijn-tijm kaas
- 200 g biologische jersey kaas
- 0.5 komkommer
Voor erbij
- mosterd -vijg naar smaak
- dip pruim-steranijs naar smaak
- 1 vruchtenbroodje
Instructies
- Snijd het vruchtenbroodje in partjes en zet het in het midden van de plank.
- Verdeel de spinazie over de plank.
- Vouw of rol de salami op en leg op/tussen de spinazie.
- Was de radijsjes en tomaatjes, laat de olijven uitlekken. Verdeel over de plank.
- Snijd de 3 soorten kaas in blokjes/plakjes. Verdeel ze over de plank.
- Snijd de komkommer in plakjes en snijd (of steek) er sterren uit. Verdeel deze tussen de groenten en kaas.
- Schep de mosterd en de dip in kleine bakjes en serveer bij de borrelplank.
Bewaar deze borrelkrans met kaas op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!
Dit recept is gemaakt voor een samenwerking