Deze slagroomtaart met witte vlokken is een super feestelijke taart om met kerst op tafel te zetten! Uiteraard ook perfect voor elk ander feestje of verjaardag, maar zo in een ster-vorm heeft het toch wat extra feestelijks. Lees snel verder om te lezen hoe je zelf deze taart maakt.
De bakvorm voor de ster had ik al een klein jaartje in m’n kast liggen zonder dat ik er iets mee gedaan had. Dus speciaal voor de kerst heb ik hem eindelijk dan toch gebruikt voor deze super lekkere slagroomtaart. Heb je nou geen ster bakvorm? Je kunt uiteraard ook een ronde bakvorm (circa 18 centimeter) gebruiken.
Welke vulling in een slagroomtaart?
Als je je afvraagt welke vulling lekker is in een slagroomtaart, dan is het antwoord: bijna alles! Ik kies zelf graag voor mijn favoriet jam (of fruitspread, want ik gebruik die met minder suiker en dat mag geen jam genoemd worden…). Maar een chocolade pasta, vers fruit of bijvoorbeeld lemon curd zou ook super lekker zijn!
Wil je wat meer uitpakken dan is een zelfgemaakte mousse of ganache ook heerlijk.
Ik gebruik dus witte vlokken om de taart mee te decoreren/bekleden. Maar je kunt uiteraard ook voor de melk of pure variant gaan, of een mix van deze. Zelf vind ik de taart extra feestelijk met de witte vlokken.
Slagroomtaart met witte vlokken
Ingrediënten
Biscuit
- 3 eieren
- 90 g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 68 g bloem
- 26 g maizena
Vulling & decoreren
- 250 ml slagroom
- 1 el suiker
- 0.5 zakje slagroomversteviger (klopfix)
- 5 el aardbeienjam of andere
- 170 g witte vlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet de bakvorm klaar en vet een beetje in.
- Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.
- Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.
- Giet in de bakvorm en bak circa 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.
- Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf. Doe de jam in een kommetje en roer los.
- Snijd de biscuit in 3 lagen.
- Besmeer de onderste helft met de jam, leg de volgende laag erop en besmeer met slagroom. Leg dan de bovenkant erop. Smeer de bovenkant en buitenkan helemaal af met de slagroom (dit hoeft niet super netjes).
- Decoreer de hele buitenkant met de witte vlokken. Druk zachtjes aan zodat ze goed vastzitten.
Bewaar deze slagroomtaart met witte vlokken op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!