Met deze voorgerechten krans zet je echt iets super lekkers op tafel met de feestdagen! Super feestelijk met verschillende gerechten; daarmee maak je zeker indruk en het is ook nog eens goed voor te bereiden! Ideaal dus! Een goede mix van zelfgemaakte en (zelf)gekochte ingrediënten.
Door verschillende gerechten/recepten te combineren op een plank krijg je echt een luxe voorgerecht. Je hebt verschillende hapjes en daar zul je zeker indruk mee maken!
Bij de borrel of als voorgerecht?
Als je zo’n krans/plank maakt is er zeker voor iedereen wat wils! Je kunt het maken voor 3 personen en voor iedereen dezelfde hapjes hebben, maar het zou natuurlijk ook perfect zijn bij de borrel! Serveer je het dan, dan kunnen er meer mensen van eten. Dan kan iedereen gewoon pakken waar ze zin in hebben.
Op deze plank vind je de volgende gerechten:
- Pompoensoep (variant op de geroosterde pompoensoep); De pompoensoep zou je kunnen kopen, als je die niet zelf wil maken. Maar mijn tip: de dag van te voren zelf maken en wat je niet nodig hebt voor het voorgerecht invriezen.
- Gevulde champignons met Boursin; De champignons kun je ook perfect voorbereiden. Deze kun je al vullen en in een ovenschaal leggen, ongeveer 20 minuten voor het serveren bak je ze af in de oven.
- Carpaccio; kant-en-klaar gekocht
- Gerookte zalm
- Bladerdeeg sterren/stengels; deze maak de de dag of de ochtend/middag van te voren
- Salade en rauwkost
Voorgerechten krans
Ingrediënten
Pompoensoep
- 0.5 flespompoen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl baharat specerijenmix
- 1 el olijfolie
- 0.8 L groentebouillon
- 2 el room
Gevulde champignons
- 8 champignons
- 40 g Boursin
- 1 lente-ui
- 30 g geraspte kaas
Bladerdeeg sterren/stengels
- 3 plakjes bladerdeeg
- 0.5 ei
- 2.5 el geraspte kaas
- 1.5 tl sesamzaad/nigella zaad
En verder
- 1 verpakking carpaccio
- 3 plakjes gerookte zalm
- 50 g rucola
- 0.5 komkommer
- 3 radijsjes
- 3 cherry tomaatjes
Instructies
Pompoensoep
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitjes. Pel de ui en snijd in 6 stukken. Haal het velletje van het teentje knoflook.
- Verdeel de groenten over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en baharat. Hussel goed om.
- Oven: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Rooster de groenten 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.Airfryer: 160 graden, circa 20-25 minuten. De groenten mogen zo in het mandje.
- Doe de groenten over in een soeppan en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer.
Gevulde champignons
- Maak de champignons schoon en snijd het steeltje er helemaal uit zodat je een holte hebt. Vul de champignons met de boursin, dit gaat het gemakkelijkste met een theelepeltje.
- Snijd de lente-ui in ringen en verdeel deze over de champignons. Druk deze een beetje in de boursin. Verdeel de geraspte kaas over de champignons.
- Oven: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bak de champignons 15 minuten in de voorverwarmde oven.Airfryer: Bak de champignons 10 minuten op 160 graden.
Bladerdeeg sterren/stengels
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer. Klop het ei los in een kommetje.
- Steek uit elk velletje bladerdeeg een ster en snijd reepjes van het overgebleven deeg. Leg op de bakplaat.
- Prik het bladerdeeg in met een vork. Bestrijk de sterren en stengels met het losgeklopte ei. Strooi over de sterren de geraspte kaas en over de stengels sesamzaadjes/nigellazaad.
- Bak zoals aangegeven op de verpakking. (circa 15 minuten op 200 graden)
Opmaken plank/krans
- Verdeel de rucola over de plank. Schaaf 6 linten van de komkommer (met een aardappelschilmesje) en rol deze op, snijd de radijsjes en cherry tomaatjes doormidden.
- Doe de pompoensoep in kleine glaasjes en garneer met de room. Verdeel alle ingrediënten gelijkmatig over de plank.
Bewaar deze voorgerechten krans op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.