Een overheerlijk en feestelijk nagerecht is dit koffie-chocolade laagjes toetje. 3 Verschillende romige lagen met koffie én chocolade smaken, afgetopt met slagroom en een koekje; perfect op elkaar afgestemd en makkelijk om te maken. Lees snel verder voor het volledige recept!

Dit toetje is perfect voor de feestdagen maar natuurlijk ook als nagerecht van elk ander diner. Heb je iets te vieren, of wil je gewoon wat lekkers op tafel zetten: dit nagerecht is het antwoord!

koffie-chocolade laagjes toetje

Waarmee zet ik de lekkerste koffie?

Mijn Krups Intuition Experience+ is een geweldige espressomachine met verschillende opties voor dranken, waaronder natuurlijk een gewone koffie, maar ook espresso, latte, ijskoffie en zoveel meer. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Ik zet met deze machine gewoon echt de allerlekkerste koffie en beveel deze echt aan iedereen aan. Zowel de espresso als de ristretto uit dit nagerecht zet ik met deze machine.

Het fijne aan de Krups koffie machine vind ik zelf ook het gemak waarmee je hem schoonmaakt. Hij geeft zelf aan wanneer er onderhoud nodig is, plus dan gaat het stap voor stap via het display. Er wordt je dus gewoon precies verteld wat je moet doen. Handig!

koffie-chocolade laagjes toetje

Feestelijk nagerecht in een glaasje

Dit is toch echt een feestelijk nagerecht! Sowieso vind ik het zelf super handig om nagerechten in een glaasje te maken, want: deze kun je voor bereiden! Zelfs een dag van te voren is geen probleem. Zo hoef je voor het nagerecht alleen deze glaasje uit de koelkast te halen, misschien nog te decoreren met een koekje & that’s it!

Koffie-chocolade laagjes toetje

Heerlijke romige lagen met koffie en chocolade
Bereiding30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 4 el poedersuiker
  • 35 ml espresso
  • 35 g pure chocolade
  • 75 g witte chocolade
  • 20 ml ristretto (of espresso)
  • 4 koekjes naar keuze

Instructies

  • Doe de mascarpone in een kom en mix kort door. Voeg dan de slagroom en 3 el poedersuiker to en mix tot een romige en opgeslagen creme.
  • Hak de pure chocolade fijn. Zet de espresso in een kommetje en roer hier de pure chocolade doorheen. Laat afkoelen.
  • Hak de witte chocolade fijn en smelt deze au-bain-marie. Laat afkoelen (hij moet wel vloeibaar blijven).
  • Zet de ristretto. Laat afkoelen.
  • Verdeel het mascarpone mengsel over 3 kommetjes. Voeg aan 1 kommetje de espresso/pure chocolade toe, aan 1 kommetje de witte chocolade en aan het andere kommetje de ristretto.
  • Pak 4 glaasjes en verdeel als eerste de witte chocolade creme, dan de ristretto creme en dan de espresso/pure chocolade creme erover. Zet in de koelkast.
  • Klop als laatste de resterende slagroom op met 1 el suiker. Garneer hiermee de toetjes. Steek er net voor het serveren nog een koekje in.

Bewaar dit koffie-chocolade laagjes toetje op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

koffie-chocolade laagjes toetje

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking