Deze komkommer carpaccio is een heerlijke en vegetarische optie voor de mensen die geen of minder vlees/vis willen eten. Boordevol smaak, mooie kleuren op een bord en makkelijk om te maken. Ideaal toch?!
Carpaccio van groenten
Deze carpaccio van groenten is perfect als voorgerecht. De bieten carpaccio kennen we ondertussen wel toch, dus is dacht: laten we eens wat anders maken! En waarom niet met komkommer, een goedkoop ingrediënt dat makkelijk te verkrijgen is. Heel eerlijk: ik vind komkommer ook echt zo lekker!
Het is dus heerlijk als voorgerecht, maar je zou het ook als bijgerecht kunnen serveren bij bijvoorbeeld een brunch, lunch of diner. Maar net waar je zin in hebt!
Wil je nu wel een carpaccio met vlees of vis op tafel zetten? Dan wil je de carpaccio met gepofte tomaten of de biet tonnato zeker even bekijken!
Komkommer carpaccio
Ingrediënten
- 8 cherry tomaatjes
- 1 komkommer
- 0.5 rode ui
- 2 el pijnboompitten
Dressing
- 1 tl fijne mosterd
- 1 tl honing
- 2 el olijfolie
- 1 snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de cherry tomaatjes doormidden, doe ze in een schaaltje en besprenkel met olijfolie en een snuf peper en zout. Pof ze in circa 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schaaf de komkommer in dunne lange linten. Snipper de rode ui.
- Verhit een koekenpan (zonder olie/boter) en rooster hierin de pijnboompitten.
- Leg de komkommer linten verweven op een bord. Verdeel daar de tomaten, gesnipperde ui en pijnboompitten over.
- Klop de ingredienten van de dressing door elkaar in een kommetje en sprenkel dit over het bord.
Bewaar deze komkommer carpaccio op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.