Deze pigs-in-a-blanket krans is leuk om te serveren met de feestdagen, een borrel of een feestje. De welbekende snack met knakworsten, maar dan net iets leuker geserveerd. Ideaal om in het midden een bakje saus te zetten om in te dippen!

Je kunt voor dit recept de kleine knakworstjes (cocktailworstjes) gebruiken, of je koopt de “normale, grote” variant en snijdt deze doormidden. Verder maakt het ook niet uit of je kip, rund of varkensworstjes gebruikt. Enne: vega kan natuurlijk ook!

Pigs in a blanket krans
Pigs in a blanket krans

Pigs-in-a-blanket krans

Een lekkere snack!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding12 minuten
Totale tijd22 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 16 cocktailworstjes of 8 knakworsten
  • 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
  • 1 ei

Optioneel/naar keuze

  • 1 bakje saus bijvoorbeeld ketchup
  • 5 takjes peterselie als decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Haal de bladerdeeg ui de vriezer en laat iets ontdooien. Snijd vervolgens elk plakje in 4 vierkantjes.
  • Leg op elk vierkantje schuin een cocktailworstje en draai het bladerdeeg er omheen. Leg op de bakplaat in een krans.
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  • Bak de krans in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer met de saus en peterselie.

Bewaar deze pigs-in-a-blanket krans op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Pigs in a blanket krans

Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!