Deze smokey bbq gehaktballen op fetacreme zijn echt een overheerlijk hapje! Perfect voor bij de borrel als je het mij vraagt. De combinatie van de smokey bbq honey saus met de fetacreme en de gehaktballetjes klopt gewoon echt precies. Hemels!
Je maakt ze met een handvol ingredienten en je kunt zelf beslissen of je gehaktballen van vlees gebruikt of een vega variant. Ze zijn altijd lekker!
Ik gebruikte zelf voor dit recept soep gehaktballetjes. Die zijn erg neutraal van smaak, maar dat kan dus goed met dit recept aangezien de saus en de fetacreme de echte smaakmakers zijn.
Smokey bbq gehaktballen op fetacreme
Ingrediënten
- 250 g gehaktballetjes
- 2 el smokey bbq honey saus Remia
Fetacreme
- 100 g creme fraiche
- 75 g feta
- 1 tl oregano
- 1 tl water
- 1 snuf peper
Instructies
- Bak de gehaktballetjes goudbruin en gaar.
- Draai zodra ze gaar zijn het vuur uit, voeg de saus toe en schep goed om. Zorg dat alle gehaktballetjes bedekt zijn met de saus.
- Doe de ingredienten voor de fetacreme in de keukenmachine en mix tot een creme. Dit kan eventueel ook in een hoge beker met de staafmixer.
- Verdeel de fetacreme over een bord. Schep in het midden de gehaktballetjes.
Bewaar deze Smokey bbq gehaktballen op fetacreme op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Dit recept is gemaakt voor een samenwerking.