Deze Turkse spinazie met ei (paprika en lekker wat pit) is perfect als bijgerecht bij het diner, maar ook als lunch ideaal. Dit recept heb ik leren kennen door mijn man, die het regelmatig thuis at als zijn moeder of oma in de keuken stond. Weer eens een andere manier om spinazie te eten!
Overigens kun je dit gerecht ook prima als ontbijt eten! Het is heerlijk op elk moment van de dag eigenlijk… Mis je wat koolhydraten als je dit als lunch gaat eten? Eet het dan met/op een boterham, of nog lekkerder: Turks brood!
Als bijgerecht is onderstaand recept perfect voor 2 personen. Als lunch kun je dit in je eentje wel op! Dan heb je meteen een goede portie groenten te pakken.
Turkse spinazie met ei
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 ui
- 1 gele paprika
- 300 gram spinazie
- 0.5 tl chili vlokken of meer/minder naar smaak
- 1 tl paprika poeder
- 1 ei
Instructies
- Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan. Voeg de ui en paprika toe en bak tot de ui glazig ziet.
- Voeg de spinazie toe en laat, terwijl je blijft roeren, slinken.
- Voeg chili vlokken (naar smaak), paprikapoeder en een snuf zout toe. Bak een minuutje mee.
- Breek het ei boven de pan en voeg toe. Schep door en bak tot het ei net gaar. is.
Bewaar deze Turkse spinazie met ei op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!
Trackbacks/Pingbacks