Deze chocolade-espresso pudding (ook wel bekend als chocolate pots de creme) zijn echt zo gevaarlijk lekker! Perfect om te maken als je houdt van chocolade en koffie, want die combinatie hierin is echt hemels. Heerlijk als nagerecht!

Dit soort nagerechten, als ik ze zie dan denk ik altijd dat het super moeilijk is om te maken. Dat ik dan zeker een paar uur in de keuken moet staan en dat ik dan 1 grote ontplofte bende heb. Maar niks is minder waar! Het zal je verrassen hoe makkelijk het is om dit nagerecht te maken.

Chocolade-espresso pudding

Krups, voor de lekkerste koffie

Mijn Krups Intuition Experience+ is een geweldige espressomachine met verschillende opties voor dranken, waaronder natuurlijk een gewone koffie, maar ook espresso, latte, ijskoffie en zoveel meer. Wat mij betreft is dit echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Ik zet met deze machine gewoon echt de allerlekkerste koffie en beveel deze echt aan iedereen aan, ik gebruik hem dan ook al meerdere jaren.

Het fijne aan de Krups koffie machine vind ik zelf ook het gemak waarmee je hem schoonmaakt. Hij geeft zelf aan wanneer er onderhoud nodig is, plus dan gaat het stap voor stap via het display. Er wordt je dus gewoon precies verteld wat je moet doen. Handig!

Chocolade-espresso pudding
Chocolade-espresso pudding

Ik garneer de pudding met slagroom en nougatine. Maar ook zonder zijn ze super lekker! Eventueel kun je ook alleen slagroom gebruiken, of bestrooi je ze met amandelschaafsel of witte chocolade.

Chocolade-espresso pudding

Een overheerlijk en decadent nagerecht
Voorbereiding15 minuten
Bereiding30 minuten
Wachttijd3 uur
Totale tijd3 uur 45 minuten
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 60 ml espresso
  • 2 ei dooiers
  • 1 el suiker

Om te garneren, optioneel

  • 1 el nougatine
  • 3 el slagroom opgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden celcius.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Schenk de slagroom en espresso in een pannetje en breng aan de kook.
  • Voeg de ei dooiers en de suiker toe en roer goed door met een garde, tot alles goed gemengd is. Draai dan het vuur uit.
  • Voeg de chocolade toe en roer door tot de chocolade helemaal gesmolten is.
  • Schenk het beslag in 2 koffiekopjes. Zet deze in een ovenschaal en vul de ovenschaal met heet water (het water moet tot halverwege de kopjes komen).
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten.
  • Haal uit de oven, en haal de kopjes uit het hete water. Laat ze 15 minuten afkoelen en zet ze dan voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Haal uit de koelkast voor het serveren en garneer met de slagroom en de nougatine.

Bewaar deze chocolade-espresso pudding op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Chocolade-espresso pudding

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking