De pasta chips uit de airfryer zag ik voorbij komen op TikTok en toen wist ik: dit moet ik een keer proberen! Ik ben fan van de airfryer en ik vind chips en pasta lekker… dus dit zou zomaar mijn nieuwe favoriete snack kunnen worden. Of toch niet?

Het fijne van de airfryer is: hij kan alles wat een oven ook kan. Je kunt er heerlijke maaltijden in bereiden, lekkere snacks maar ook zoete lekkernijen zijn geen probleem. Het is echt een alleskunner.

pasta chips uit de airfryer

Pasta bereiden in de airfryer

Kun je dan ook pasta bereiden in de airfryer? Jazeker! Vooral als je het verwerkt als schotel of zoals dit recept: bakken. Pasta koken in de airfryer zou kunnen (mits je een bak hebt zonder gaatjes uiteraard) maar heel eerlijk: ik kook ook geen pasta in m’n oven. Dus waarom zou ik dat dan wel doen in m’n airfryer? Ik kook mijn pasta gewoon in kokend water, dan heb ik veel meer controle over de gaarheid.,

pasta chips uit de airfryer

Airfryer E-book

Ik stuur je een e-book met mijn 8 favoriete airfryer recepten!

Daarnaast blijf je op de hoogte van nieuwtjes, recepten en meer!

  Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

  En dan het oordeel, is de pasta chips uit de airfryer ook echt lekker?! Ja, het is wel lekker. Ga ik het nog een keer maken? Ik denk het heel eerlijke gezegd niet, dan heb ik toch liever een bakje met aardappel chips. Maar deze chips van pasta is wel leuk om een keer wat anders op tafel te zetten! Bijvoorbeeld bij een Italiaanse borrelavond.

  Pasta chips uit de airfryer

  Een hartige snack
  Voorbereiding10 minuten
  Bereiding15 minuten
  Totale tijd25 minuten
  Porties: 2 porties

  Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl oregano
  • 0.5 tl basilicum
  • 1 snuf zout
  • 100 ml tomatensaus om te serveren

  Instructies

  • Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat vervolgens goed uitlekken in een vergiet en doe terug in de pan.
  • Voeg olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, basilicum en een snuf zout toe en schep alles goed om.
  • Schep in het mandje van je airfryer. Bak voor 5 minuten op 200 graden.
  • Hussel de pasta goed om, en bak nog eens voor 6 minuten op 200 graden.
  • Check ze dan, zijn ze nog niet knapperig? Bak dan nog enkele minuten extra. 
  • Schud de pasta chips in een schaaltje en serveer met de tomatensaus.

  Bewaar deze pasta chips uit de airfryer op Pinterest!

  Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

  pasta chips uit de airfryer

  Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle airfryer recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!