Deze frisse bloemkoolsalade is echt perfect als lunch! Maar ook als bijgerecht bij het avondeten is het perfect (wat denk je als side-salad bij de bbq?!), lekker met eventueel een stukje vega/vlees/vis ernaast. De bloemkool is lekker knapperig en door de azijn is het echt een heerlijk fris gerecht.

Ik maak dit recept al jaren en het blijft echt een grote favoriet van me. Ik wissel zelf af tussen rauwe bloemkool en bloemkool die echt nét beetgaar is. Rauw is het ook echt super lekker! Zorg dat je deze salade wel van te voren maakt, want als deze even heeft om te staan dan wordt hij extra lekker. Mijn advies: minimaal 1 uur van te voren, maar liever 3/4 uur van te voren!

Frisse bloemkoolsalade

Lunchen zonder boterham was nog nooit zo gemakkelijk! Ontvang mijn e-book met 7 recepten.

Daarnaast blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes, zoals gratis challenges, nieuwe recepten en meer!

    Vergeet niet de eerste mail te bevestigen!

    Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

    Frisse bloemkoolsalade

    Dit recept is ook weer een perfect voorbeeld van lunchen zonder boterham. Want dit gerechtje is echt perfect om mee te nemen naar werk/school. Je hoeft het niet te bewaren in de koelkast (mag natuurlijk wel), dus ideaal om mee te nemen!

    Frisse bloemkoolsalade

    Voorbereiding10 minuten
    Bereiding5 minuten
    Totale tijd15 minuten
    Porties: 2 personen

    Ingrediënten

    • 400 g bloemkool
    • 1 oranje paprika
    • 8 cherry tomaatjes
    • 1 handvol zwarte olijven
    • 2 lente-uitjes
    • 3 el olijfolie
    • 1 el witte wijnazijn
    • 0,5 tl gedroogde oregano

    Instructies

    • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook of stoom de bloemkoolroosjes enkele minuten, tot deze net iets zachter zijn geworden (ze m ogen lekker knapperig blijven). Giet af in een vergiet en spoel af met koud water
    • Maak de paprika schoon, verwijder de steel en de zaadlijsten, snijd in dunne reepjes. Snijd de cherry tomaatjes doormidden, de olijven in ringen en de lente-ui in dunne reepjes.
    • Meng alle groenten door elkaar.
    • Mix in een kommetje olijfolie, witte wijnazijn, gedroogde oregano en een snuf peper en zout goed door elkaar.

    Notities

    Tip: Deze salade is extra lekker als deze minimaal 1 uur heeft kunnen marineren.

    Bewaar deze frisse bloemkoolsalade op Pinterest!

    Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

    Frisse bloemkoolsalade

    Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!