Deze pompoen-venkel quiche is echt onwijs smaakvol! Daarnaast maken we de bodem met een havermout en havermeel mengsel wat hem glutenvrij maakt (check altijd wel de verpakking of hij gegarandeerd glutenvrij is.

Het zoete van de pompoen gaat echt perfect samen met de anijs achtige smaak van de venkel. Met deze quiche zet je echt een heerlijke maaltijd op tafel! Maar ook bij de brunch of lunch is dit natuurlijk een heerlijk gerecht.

Quiche met pompoen en venkel

Pompoen-venkel quiche

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding20 minuten
Bereiding45 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Bodem

  • 125 g havermout
  • 125 g havermeel
  • 60 g kokosolie of andere neutrale olie
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 1 el oregano

Vulling

  • 1 kleine ronde pompoen
  • 1 venkelknol
  • 6 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quiche- of springvorm in.
  • Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een deegbal. Verdeel het deeg over de bodem en zijkanten van de vorm.
  • Snij de pompoen doormidden. Verwijder de pitten en draden en snij in dunne plakken. Snij de venkel in plakken. Verdeel pompoen en venkel over de bodem.
  • Kluts de eieren los met een scheutje melk en wat zout en peper. Schenk de eieren over de groenten.
  • Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar.

Bewaar deze pompoen-venkel quiche op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Quiche met pompoen en venkel

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!