Ben je op zoek naar ideeën voor een gezonde lunch met ei? Ik heb 5 variaties voor je op een rij gezet; mijn top 5! Heerlijk van smaak, makkelijk om te maken en goed vullend als middagmaaltijd. Welke wordt jouw nieuwe favoriet?

Je kunt natuurlijk als lunch een simpele omelet eten of er een hardgekookt eitje bij serveren, maar dat kan veel lekkerder en creatiever. Laten we van ei de ster maken voor jouw volgende lunch.

Met of zonder brood lunchen?

Je kunt natuurlijk prima met brood lunchen, maar in de recepten die ik hieronder met je deel speelt ei echt de hoofdrol. De boterham kun je gemakkelijk achterwege laten, heel eerlijk: ik lunch zelf eigenlijk bijna altijd zonder boterham. Door het brood weg te laten in je lunch ga je automatisch meer groenten eten voor een verzadigd gevoel. Wat natuurlijk super gezond is! (hallo vitamines).

Kruiden-omeletrolletjes met avocado en cottage cheese

1. Kruiden omeletrolletjes met avocado en cottage cheese

Met deze kruiden-omeletrolletjes met avocado en cottage cheese maak je in een handomdraai een gezonde en overheerlijke lunch. Deze lunch is vegetarisch, Keto en koolhydraatarm, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het onwijs smaakvol is!

hartige kaiserschmarrn

2. Hartige kaiserschmarrn

De zoete variant ken je misschien wel, maar deze hartige kaiserschmarrn met groenten wil je ook echt eens maken! Overheerlijk als lunch en gewoon een erg lekker en gezond recept voor elke dag. Ook dit recept is vegetarisch, koolhydraatarm en paleo.

Lunchen zonder boterham was nog nooit zo gemakkelijk! Ontvang mijn e-book met 7 recepten.

Daarnaast blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes, zoals gratis challenges, nieuwe recepten en meer!

  Vergeet niet de eerste mail te bevestigen!

  Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

  Gebakken spinazie met ei en portobello

  3. Gebakken spinazie met ei en portobello

  Maak eens deze gebakken spinazie met ei en portobello, het is namelijk echt een overheerlijk lunchrecept! Overigens is het ook zo’n gerechtje wat prima als ontbijt kan, maar ik laat aan jou over wanneer je hiervan gaat genieten. Voor mij is dit de perfecte lunch. Past perfect binnen een veto/koolhydraatarme, vegetarische en paleo levensstijl.

  Omelet groene asperges en feta

  4. Omelet met groene asperges, feta en dille

  Deze omelet met groene asperges is zo’n gerechtje dat echt overheerlijk is als goedvullende lunch. Een echt feestje op je bord als je het mij vraagt. Vegetarisch, paleo, keto en koolhydraatarm!

  Kruidenomelet

  5. Kruidenomelet met garnalen

  Deze kruidenomelet gevuld met, onder andere, garnalen is echt een blijvertje hoor. Een omelet als lunch vind ik zelf echt overheerlijk, als die dan ook nog eens gevuld is met allemaal lekkers is het eigenlijk nog beter. Door de omelet te vullen met verschillende ingrediënten heb je een lunch waar je zeker een paar uurtjes op vooruit kunt.

  Meer inspiratie nodig?

  Heb je nog niet genoeg inspiratie voor gezonde lunches met ei? Dan heb ik een hele verzameling voor je online staan met al mijn ei recepten. Er staat genoeg lekkers voor je tussen!

  Bewaar deze 5 x gezonde lunch met ei op Pinterest!

  Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

  gezond lunchen met ei