Deze charlotte met koffie is een prachtig taartje om op tafel te zetten tijdens de feestdagen, een verjaardag, of gewoon als je zin hebt om wat lekkers te maken. Je hebt geen oven nodig voor dit recept! Wel circa 3 uur geduld, want het moet even opstijven in de koelkast.

Een charlotte wordt altijd omgeven met lange vingers (de koekjes) en dan vaak nog met een mooi lint erom. Het lint is niet perse nodig, hij zal echt niet uit elkaar zakken als je het weghaalt. Maar het ziet er wel extra feestelijk uit.

Charlotte met koffie

Zo zet je een lekkere espresso!

Belangrijk voor deze taart is wel echt het kiezen van een goede en sterke espresso. Die zorgt namelijk voor de heerlijke koffie smaak. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Experience+ , dit is een geweldige koffiemachine die ik al jaren gebruik. Je kunt er veel verschillende warme én koude dranken mee zetten, zoals; koffie, cappuccino, espresso, latte, nitro, ijskoffie maar bijvoorbeeld ook heet water voor thee. Ideaal dus!

Charlotte met koffie

Ik gebruik in onderstaand recept een vegan gelatine. Dit kun je uiteraard vervangen door “normale” gelatine.

Charlotte met koffie

Een heerlijke taart!
Bereiding30 minuten
Wachttijd3 uur
Totale tijd3 uur 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 200 g lange vingers
  • 2 eieren
  • 75 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml espresso afgekoeld
  • 1 zakje vegatine (vegan gelatine)
  • 200 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 1 el cacao

Instructies

  • Pak een springvorm van 18 cm. Haal de bodem weg en zet de ring op een plank (waarop je ook de taart kunt serveren).
  • Snijd de uiteindes van de lange vingers en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm (met de gesuikerde kant naar buiten). Verdeel over de bodem ook lange vingers.
  • Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met 50 gram suiker. Schep in een kom.
  • Klop nu de eierdooiers met 25 gram suiker licht en schuimig. Voeg de mascarpone toe en mix door. Spatel dit vervolgens voorzichtig door het eiwit.
  • Doe de espresso en vegan gelatine in een pannetje en breng aan de kook. Blijf roeren met een garde. Voeg toe aan het mascarpone mengsel en schep alles goed door elkaar.
  • Schep het mascarpone mengsel in de taart en zet in de koelkast om op- te stijven (circa 3 uur).
  • Klop de slagroom met 1 el suiker stijf. Garneer hier de taart mee. Bestrooi als laatste met het cacaopoeder.
  • Knoop eventueel een mooi lint om de taart net voor het serveren.

Bewaar deze charlotte met koffie op Pinterest!

Zin om dit taartje te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Charlotte met koffie

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking.