Deze pannenkoeken met lavendelroom zijn weer eens wat anders dan de gewone standaard pannenkoek. De lavendel geeft er een heerlijke bloemige noot aan (wel voorzichtig, als je teveel gebruikt smaakt het naar zeep 😅). Een feestelijk ontbijtje!

Deze pannenkoeken zijn nog lekkerder als je ze serveren met vers fruit. Denk aan passievrucht of blauwe bessen, maar ook frambozen of aardbeien zouden hier heerlijk bij zijn! Mijn tip; kies voor seizoensfruit, dan weet je zeker dat het boordevol smaak zit.

pannenkoeken met lavendelroom

Pannenkoeken met lavendelroom

Een heerlijk ontbijtje
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • 250 g meel
  • 2 tl tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 400 ml melk
  • 2 tl vanille extract
  • 2 eieren

Lavendelroom

  • 250 ml slagroom
  • 1 tl gedroogde lavendelbloemetjes
  • 1 el honing of suiker

Extra

  • vers fruit naar keuze

Instructies

  • Meng voor de pannenkoeken meel, bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng in een andere kom eieren, vanille extract en melk goed door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een lobbig beslag.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Bak hierin de pannenkoekjes. (gebruik eventueel een klein beetje olie.
  • Voor de topping: Klop de room op met een mixer en breng op smaak met de lavendel en eventueel wat honing/suiker.
  • Serveer de pannenkoeken met de lavendelroom en eventueel vers fruit.

Bewaar deze pannenkoeken met lavendelroom op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

pannenkoeken met lavendelroom

Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!